Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA

Občina Ormož namerava v Grajskem parku Ormož pristopiti k nujnim vzdrževalnim in sanacijskim delom: obrezovanju vejevja, poseku in odstranitvi okuženega in nevarnega suhega drevja ter invazivne vegetacije. Zato vabi zainteresirano javnost na javno razpravo, ki bo v torek, 18. februarja, ob 17. uri v Beli dvorani Grajske pristave. Na javni razpravi bodo podrobno predstavili, kaj sodi pod nujna vzdrževalna dela, ki jih bodo v parku izvedli predvidoma v februarju in marcu, ter načrtovano ureditev grajskega parka v letošnjem letu. 

Na sremski kobasicijadi v Srbiji je tekmovalo 32 ekip v pripravi te lokalne mesnine. Odlično drugo mesto v pripravi te posebne klobase, katere prepoznaven delež je v pravilni količini rdeče mlete paprike, je osvojil prvi mož Čurkarijade s Koga, Matjašek I. Kogovski, Ivan Žinko. 

matjasek kogovski 

Prispevek s 23. Sremske kobasicijade je pripravil Peter Kirič.

Na OŠ Velika Nedelja je Policijsko veteransko društvo Sever pripravilo razstavo o času osamosvojitvene vojne v Sloveniji leta 1991. Kulturni program so pripravili učenke in učenci OŠ Velika Nedelja, razstava pa bo na ogled vsem zainteresiranim teden dni. Razstavo je pripravila Biserka Debeljak ...

Dobitniki zlatih značk Ksavra Meška ob letošnjem kulturnem prazniku so trije. Slovesnost je potekala v petkovem večeru v domu kulture v Ormožu.

 Grajski center za družine Ormož jutri (četrtek) ob 17. uri pripravlja delavnico, na kateri bodo ljubitelji ptic delali potičke za ptičke, ki jih bodo kasneje obesili na bližnja drevesa in uživali v njihovi družbi. Delavnica je brezplačna, nanjo se je treba prijaviti. Organizatorji so sporočili še, da bo za material poskrbljeno. PH

 V ormoški knjižnici bo jutri (četrtek) predavanje o pomenu mišic medeničnega dna. Mateja Kržin bo predstavila, kako ohraniti medenično dno močno skozi vse življenje in katere so tiste vaje, s katerimi jih krepimo. Predavanje bo ob 17. uri. PH 

ŠPORT: 

 Drevi (sreda) se s tekmo med Celjem Pivovarno Laško in Koprom začenja 18. krog Lige NLB. Aktualni slovenski prvaki bodo po neodločenem izidu v Velenju tokrat pred domačimi gledalci skušali doseči 17. zmago v sezoni, medtem ko bi vsaka točka še kako prišla prav tudi Primorcem, ki pred zadnjimi petimi tekmami prvega dela tekmovanja za najboljšo šesterico, ki bo napredovala v Ligo za prvaka, zaostajajo za tri točke. Rokometaši Jeruzalema Ormoža bodo jutri (četrtek) ob 19h v trdnjavi Hardek gostili Gorenje Velenje. ,,Na tekmo z Gorenjem se pripravljamo kot na vsako drugo, brez kakšnih posebnosti. Gre za kvalitetno ekipo, ki ima za razliko od nas precej večjo širino glede igralskega kadra ter lahko narekuje visok ritem skozi celotno tekmo. Mi se bomo potrudili po svojih najboljših močeh, da z igro in pristopom zadovoljimo ormoško občinstvo, ki bo verjamem kljub četrtku lepo napolnilo dvorano. Zaenkrat naš osnovni cilj še naprej ostaja v rednem delu zbrati čim večje število točk za mirno končnico. Ali bo to v Ligi za prvaka ali v Ligi za obstanek bo pokazal čas. Glede na težave, ki smo jih dali skoz v prvem delu sezone bi uvrstitev med šest najboljših ekip v državi bila za nas res velika, a menim, da tudi zaslužena nagrada." je pred jutrišnjo tekmo povedal kapetan Vinarjev Bojan Čudić, trenutno skupaj z Markom Sintičem s 117 zadetki prvi strelec lige NLB. Gostje so v odlični formi in so na zadnjih enajstih tekmah državnega prvenstva zabeležili deset zmag in remi proti Celju. Tilen Kosi.

Na drugi strani so v odlični formi tudi Ormožani, ki so na zadnjih sedmih tekmah DP zabeležili šest zmag in en remi proti Loki. Dovolj razlogov za obisk četrtkove tekme, kjer bosta obe ekipi iskali priložnost za nove točke.

Še pred tem (17h30) bo v športni dvorani Hardek potekala tiskovna konferenca Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož javnosti predstavili nedopustno delovanje in kršenje lastnih predpisov Rokometne zveze Slovenije v primeru spremembe rezultata tekme 15. kroga lige NLB med Loko in Ormožem. Predsednik kluba Martin Hebar bo predstavil javnosti zakaj se je odločil za odstop s te funkcije.

Preostale tekme 18. kroga bodo odigrane v petek. Nasprotniki so: Slovenj Gradec- Maribor, Trimo-Krka, Ribnica-Dobova in Izola-Loka. 

 ČRNA KRONIKA: 

Gasilci so tudi včeraj odpravljali posledice ponedeljkovega močnega vetra. S prekrivanjem strehe stanovanjskih hiš so pomagali v Gomili pri Kogu, Šardinjah, Litmerku in Žerovincih, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj. Poleg občine Ormož so posledice odstranjevali tudi v občinah Beltinci, Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Dobrovnik, Duplek, Gorišnica, Gornji Grad, Kidričevo, Križevci, Ljutomer, Majšperk, Mozirje, Murska Sobota, Ptuj, Radenci, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Starše, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šoštanj, Trnovska Vas, Turnišče in Veržej. Brez električne energije je bilo v času vetroloma okoli 11.000 uporabnikov. Veter je največ škode povzročil v naravi – zaradi podrtih dreves, na objektih – zaradi odkritih ostrešij in na telekomunikacijskih ter elektrodistribucijskih obrežij – zaradi podrtih drogov in poškodovanih vodnikov. 

Ormoški policisti so včeraj obravnavali tatvino, prometno nesrečo z udeležbo živali, voznik je z avtom trčil v psa, in danes zjutraj nezakonit prehod meje sedmih Afganistancev v Središču ob Dravi.

 

 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 14:33
  Ob 14.36 je v kraju Koračice, občina Sveti Tomaž, drevo padlo na cestišče in oviralo promet. Gasilci PGD Koračice so zavarovali kraj dogodka, razžagali in odstranili drevo ter počistili cestišče.
 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 13:53
  Ob 13.53 so lastniki stanovanjske hiše v Markišavcih, občina Murska Sobota, opazili, da se jim v kleti nabira voda. Gasilci PGD Markišavci so izčrpali okoli 50 kubičnih metrov vode. Za izlitje vode naj bi bil kriv počen vodovodni števec.
 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 10.avgust 2020 ob 03:39

  Predor Karavanke v smeri Avstrije občasno zapirajo zaradi kontrole na avstrijski strani, nastaja zastoj.

  Čakalna dobaje na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Dela na avtocestah:
  - Na dolenjski avtocestimed priključkoma Drnovo in Čatež, kjer promet poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno, bo predvidoma v ponedeljek in torek popolna zapora počivališča Čatež.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt uvoz Vogrsko proti Italiji.
  - Na pomurski avtocestista zaprta izvoz in uvoz Lipovci iz smeri Lendave proti Mariboru. Med Mursko Soboto in Lipovci je zaprta polovica avtoceste, promet poteka po drugi polovici dvosmerno.
  - Na ljubljanski vzhodni obvoznicipoteka prenova predora Golovec.Skozi predor je prepovedan promet za vsa vozila nad 3,5 t v obe smeri.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 08.08.2020
RADIOaktivnih11 - 04.08.2020