Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK

Na OŠ Velika Nedelja je Policijsko veteransko društvo Sever Maribor v sodelovanju z enoto Ormož pripravilo razstavo o času osamosvojitvene vojne v Sloveniji leta 1991. Otvoritve se je udeležil dr. Jurij Ferme, v času osamosvojitvene vojne in napada na Ormož in okoliške kraje, komandir postaje Milice. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič.

 

V srbskem mestu Šid je od petka do nedelje potekala 23. klobasijada in tekma v hitrostni obdelavi svinjskih polovic. Na svetovnem prvenstvu so v razkosanju svinjske polovice lanskoletni rekord izboljšali za 5 sekund. Uradni govorec na 23. prireditvi Sremska kobasicijada, Nemanja Radivojišić, je komentiral postavitev novega svetovnega rekorda. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič.

 

Pred dijaki in študenti sta informativna dneva. Gimnazija Ormož pripravlja informativna dneva jutri (petek) ob 9. in 15. uri ter v soboto ob 9. uri. V vseh treh terminih bodo predstavili programa splošne gimnazije in predšolske vzgoje. PK 

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož in Planinsko društvo Maks Meško Ormož pripravljata muzejski večer. Ta bo jutri (petek) ob 18. uri v Beli dvorani grajske pristave v Ormožu. Gost muzejskega večera bo vrhunski slovenski alpinist Viki Grošelj, himalajec, gorski reševalec, gorski vodnik, Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi Slovenec, ki se je povzpel na vse najvišje vrhove kontinentov. Grošelj bo večer obogatil z nepozabnimi posnetki, ki so ob tem nastajali. PH 

ŠPORT:

Včeraj (sreda) se je s tekmo med Celjem Pivovarno Laško in Koprom začel 18. krog Lige NLB. Celjani so brez večjih težav ugnali Koprčane, rezultat tekme je bil 28:24.

Rokometaši Jeruzalema Ormoža bodo drevi (četrtek) ob 19h v trdnjavi Hardek gostili Gorenje Velenje. »Na tekmo z Gorenjem se pripravljamo kot na vsako drugo, brez kakšnih posebnosti. Gre za kvalitetno ekipo, ki ima za razliko od nas precej večjo širino glede igralskega kadra ter lahko narekuje visok ritem skozi celotno tekmo. Mi se bomo potrudili po svojih najboljših močeh, da z igro in pristopom zadovoljimo ormoško občinstvo, ki bo verjamem kljub četrtku lepo napolnilo dvorano. Zaenkrat naš osnovni cilj še naprej ostaja v rednem delu zbrati čim večje število točk za mirno končnico. Ali bo to v Ligi za prvaka ali v Ligi za obstanek bo pokazal čas. Glede na težave, ki smo jih dali skoz v prvem delu sezone bi uvrstitev med šest najboljših ekip v državi bila za nas res velika, a menim, da tudi zaslužena nagrada,« je pred današnjo tekmo povedal kapetan Vinarjev Bojan Čudić, trenutno skupaj z Markom Sintičem s 117 zadetki prvi strelec lige NLB.

Gostje so v odlični formi in so na zadnjih enajstih tekmah državnega prvenstva zabeležili deset zmag in remi proti Celju. Tilen Kosi.

Na drugi strani so v odlični formi tudi Ormožani, ki so na zadnjih sedmih tekmah DP zabeležili šest zmag in en remi proti Loki. Dovolj razlogov za obisk današnje tekme, kjer bosta obe ekipi iskali priložnost za nove točke.

Še pred tem (17h30) bo v športni dvorani Hardek potekala tiskovna konferenca Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož, na kateri bodo javnosti predstavili nedopustno delovanje in kršenje lastnih predpisov Rokometne zveze Slovenije v primeru spremembe rezultata tekme 15. kroga lige NLB med Loko in Ormožem. Predsednik kluba Martin Hebar bo predstavil javnosti, zakaj se je odločil za odstop s te funkcije.

Preostale tekme 18. kroga bodo odigrane v petek. Nasprotniki so: Slovenj Gradec- Maribor, Trimo-Krka, Ribnica-Dobova in Izola-Loka.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj v Središču ob Dravi prijeli  sedem Afganistancev, od tega štiri odrasle osebe in tri otroke, ki so nezakonito prestopili mejo. Visoko nosečo žensko so odpeljali v ptujsko porodnišnico, kjer je dopoldne tudi rodila. Pet tujcev so vrnili hrvaškim policistom, enega pa odpeljali v Center za tujce v Postojni, zaradi združitve družinskih članov. 

Pri Veliki Nedelji so vozniku zasegli osebni avto, saj je vozil brez vozniškega dovoljena. V Ormožu so včeraj popoldan obravnavali prometno nesrečo med voznikoma tovornega in osebnega vozila. Voznik tovornega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v voznika osebnega avtomobila, ki se je pri tem lažje telesno poškodoval. Zvečer so v Hermancih pri nezakonitem prehodu meje prijeli štiri Pakistance. 

Iz Uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da je včeraj ob 12.24 v Iljaševcih v občini Križevci pri Ljutomeru, zagorelo v starejši uti, kjer se je nahajala komora za dimljenje. Požar je zajel komoro in se razširil na del ute. Pogasili so ga gasilci iz gasilskih društev Iljaševci, Boreci, Vučja vas, Stara nova vas in Križevci pri Ljutomeru.

 

 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 14:33
  Ob 14.36 je v kraju Koračice, občina Sveti Tomaž, drevo padlo na cestišče in oviralo promet. Gasilci PGD Koračice so zavarovali kraj dogodka, razžagali in odstranili drevo ter počistili cestišče.
 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 13:53
  Ob 13.53 so lastniki stanovanjske hiše v Markišavcih, občina Murska Sobota, opazili, da se jim v kleti nabira voda. Gasilci PGD Markišavci so izčrpali okoli 50 kubičnih metrov vode. Za izlitje vode naj bi bil kriv počen vodovodni števec.
 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 10.avgust 2020 ob 03:39

  Predor Karavanke v smeri Avstrije občasno zapirajo zaradi kontrole na avstrijski strani, nastaja zastoj.

  Čakalna dobaje na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Dela na avtocestah:
  - Na dolenjski avtocestimed priključkoma Drnovo in Čatež, kjer promet poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno, bo predvidoma v ponedeljek in torek popolna zapora počivališča Čatež.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt uvoz Vogrsko proti Italiji.
  - Na pomurski avtocestista zaprta izvoz in uvoz Lipovci iz smeri Lendave proti Mariboru. Med Mursko Soboto in Lipovci je zaprta polovica avtoceste, promet poteka po drugi polovici dvosmerno.
  - Na ljubljanski vzhodni obvoznicipoteka prenova predora Golovec.Skozi predor je prepovedan promet za vsa vozila nad 3,5 t v obe smeri.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 08.08.2020
RADIOaktivnih11 - 04.08.2020