Print this page

LOKALNI UTRIP ČETRTEK

Na OŠ Velika Nedelja je Policijsko veteransko društvo Sever Maribor v sodelovanju z enoto Ormož pripravilo razstavo o času osamosvojitvene vojne v Sloveniji leta 1991. Otvoritve se je udeležil dr. Jurij Ferme, v času osamosvojitvene vojne in napada na Ormož in okoliške kraje, komandir postaje Milice. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič.

 

V srbskem mestu Šid je od petka do nedelje potekala 23. klobasijada in tekma v hitrostni obdelavi svinjskih polovic. Na svetovnem prvenstvu so v razkosanju svinjske polovice lanskoletni rekord izboljšali za 5 sekund. Uradni govorec na 23. prireditvi Sremska kobasicijada, Nemanja Radivojišić, je komentiral postavitev novega svetovnega rekorda. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič.

 

Pred dijaki in študenti sta informativna dneva. Gimnazija Ormož pripravlja informativna dneva jutri (petek) ob 9. in 15. uri ter v soboto ob 9. uri. V vseh treh terminih bodo predstavili programa splošne gimnazije in predšolske vzgoje. PK 

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož in Planinsko društvo Maks Meško Ormož pripravljata muzejski večer. Ta bo jutri (petek) ob 18. uri v Beli dvorani grajske pristave v Ormožu. Gost muzejskega večera bo vrhunski slovenski alpinist Viki Grošelj, himalajec, gorski reševalec, gorski vodnik, Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi Slovenec, ki se je povzpel na vse najvišje vrhove kontinentov. Grošelj bo večer obogatil z nepozabnimi posnetki, ki so ob tem nastajali. PH 

ŠPORT:

Včeraj (sreda) se je s tekmo med Celjem Pivovarno Laško in Koprom začel 18. krog Lige NLB. Celjani so brez večjih težav ugnali Koprčane, rezultat tekme je bil 28:24.

Rokometaši Jeruzalema Ormoža bodo drevi (četrtek) ob 19h v trdnjavi Hardek gostili Gorenje Velenje. »Na tekmo z Gorenjem se pripravljamo kot na vsako drugo, brez kakšnih posebnosti. Gre za kvalitetno ekipo, ki ima za razliko od nas precej večjo širino glede igralskega kadra ter lahko narekuje visok ritem skozi celotno tekmo. Mi se bomo potrudili po svojih najboljših močeh, da z igro in pristopom zadovoljimo ormoško občinstvo, ki bo verjamem kljub četrtku lepo napolnilo dvorano. Zaenkrat naš osnovni cilj še naprej ostaja v rednem delu zbrati čim večje število točk za mirno končnico. Ali bo to v Ligi za prvaka ali v Ligi za obstanek bo pokazal čas. Glede na težave, ki smo jih dali skoz v prvem delu sezone bi uvrstitev med šest najboljših ekip v državi bila za nas res velika, a menim, da tudi zaslužena nagrada,« je pred današnjo tekmo povedal kapetan Vinarjev Bojan Čudić, trenutno skupaj z Markom Sintičem s 117 zadetki prvi strelec lige NLB.

Gostje so v odlični formi in so na zadnjih enajstih tekmah državnega prvenstva zabeležili deset zmag in remi proti Celju. Tilen Kosi.

Na drugi strani so v odlični formi tudi Ormožani, ki so na zadnjih sedmih tekmah DP zabeležili šest zmag in en remi proti Loki. Dovolj razlogov za obisk današnje tekme, kjer bosta obe ekipi iskali priložnost za nove točke.

Še pred tem (17h30) bo v športni dvorani Hardek potekala tiskovna konferenca Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož, na kateri bodo javnosti predstavili nedopustno delovanje in kršenje lastnih predpisov Rokometne zveze Slovenije v primeru spremembe rezultata tekme 15. kroga lige NLB med Loko in Ormožem. Predsednik kluba Martin Hebar bo predstavil javnosti, zakaj se je odločil za odstop s te funkcije.

Preostale tekme 18. kroga bodo odigrane v petek. Nasprotniki so: Slovenj Gradec- Maribor, Trimo-Krka, Ribnica-Dobova in Izola-Loka.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj v Središču ob Dravi prijeli  sedem Afganistancev, od tega štiri odrasle osebe in tri otroke, ki so nezakonito prestopili mejo. Visoko nosečo žensko so odpeljali v ptujsko porodnišnico, kjer je dopoldne tudi rodila. Pet tujcev so vrnili hrvaškim policistom, enega pa odpeljali v Center za tujce v Postojni, zaradi združitve družinskih članov. 

Pri Veliki Nedelji so vozniku zasegli osebni avto, saj je vozil brez vozniškega dovoljena. V Ormožu so včeraj popoldan obravnavali prometno nesrečo med voznikoma tovornega in osebnega vozila. Voznik tovornega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v voznika osebnega avtomobila, ki se je pri tem lažje telesno poškodoval. Zvečer so v Hermancih pri nezakonitem prehodu meje prijeli štiri Pakistance. 

Iz Uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da je včeraj ob 12.24 v Iljaševcih v občini Križevci pri Ljutomeru, zagorelo v starejši uti, kjer se je nahajala komora za dimljenje. Požar je zajel komoro in se razširil na del ute. Pogasili so ga gasilci iz gasilskih društev Iljaševci, Boreci, Vučja vas, Stara nova vas in Križevci pri Ljutomeru.