Print this page

LOKALNI UTRIP PETEK

Župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak je v spremstvu svetnika Branka Šumenjaka in predsednika Nogometnega kluba Ormož Stanka Podgorelca obiskal Občino Ajdovščina in zavod za šport Ajdovščina z namenom prenosa primerov dobre prakse v našo delovanje in organiziranje športnega dogajanja. Srečanje je organiziral Dušan Gerlovič, ki področje in organiziranost športa v Ajdovščini zelo dobro pozna. K pogovoru smo povabili direktorja Zavoda za Šport Ajdovščina Uroša Pintarja. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič. 

 

Spoznavanja organiziranosti športa na ajdovskem se je udeležil tudi predsednik nogometnega kluba Ormož: 

 

V današnjem informativnem dnevu so bodoči dijaki in študentje obiskali svoje srednje šole in fakultete, ki jih še posebej zanimajo. To možnost bodo imeli tudi jutri. Gimnazija Ormož pripravlja informativni dan jutri ob 9. uri. Predstavili bodo programa splošne gimnazije in predšolske vzgoje. PK 

Na Ptuju je že vse nared za 60. Kurentovanje. V soboto ga bo začelo Medcelinsko srečanje tradicionalnih pustnih likov in mask, ko bo nastopilo 2.225 posameznikov v 44 skupinah iz 10 držav. Ptujski Lionsi pa pripravljajo tradicionalno dobrodelno Obarjado, ki se bo začela ob 9. uri. PH 

Na predvečer kulturnega praznika smo spremljali podelitev Prešernovih nagrad. Eno od dveh nagrad za življenjsko delo je prejel mojster fotografije Stojan Kerbler, ki mu bodo na Ptuju, od koder prihaja, čestitali in se mu zahvalili za njegov doprinos k prepoznavnosti Ptuja. Klepet ob kozarcu dobrega vina bo jutri (sobota) ob 18. uri v Galeriji mesta Ptuj na Prešernovi ulici. PH

 

ŠPORT:

Še trije krogi nas ločijo do konca rednega dela 25. sezone 1. slovenske futsal lige (SFL), zato je jasno, da so ob pogledu na lestvico pred nami še trije razburljivi igralni dnevi. Povsem mirni so le v taboru Dobovca, ki drevi (petek) igra derbi pred kamerami v Litiji. Prenos bo od 20h naprej na spletni strani www.futsal.si.
Prav tako ob 20h se bosta začeli tekmi 16. kroga med Ptujem in Stripyjem ter med Sevnico in Klubom malega nogometa (KMN) Tomaž KMN Tomaž. Pol ure za tem bo na sporedu še obračun Bronx– Siliko. petelini so zadnjo prvenstveno tekmo odigrali 24. januarja, ko so gostovali v Kobaridu.

Je po srečanju z Oplastom povedal kapetan Petelinov Urban Goričan. V Sevnici se bosta drevi pomerila 5. in 6. ekipa lige. Oboji so zbrali po 16 točk, KMN Tomaž je imel uvodoma v sezono precej smole, a je kljub temu pridno zbiral točke. Sevničani so se prebudili v tem drugem delu rednega dela. „Veselimo se, da se po treh tednih tudi za nas nadaljuje prvenstvo, zavedamo pa se da je pred nami težka tekma. Marsikaj se bo še dogajalo v zadnjih treh krogih. Kalkulacije tu ne vzdržijo, potrebno se je koncentrirati predvsem na sebe. Zadovoljen sem s pristopom igralcev na treningu. Ostajamo maksimalno zbrani in želimo odigrati dobro tekmo,“ je v svojem slogu tekmo napovedal trener Matej Gajser, ki vodi zasedbo KMN Tomaž. 

Rokometaši Gorenja Velenja so prekinili pozitiven niz rokometašev Jeruzalema Ormoža, ki so v zadnjih sedmih tekmah vpisali šest zmag in remi. Na drugi tekmi 18. kroga Lige NLB sinoči (četrtek) ni prišlo do presenečenja. Rokometaši Jeruzalema Ormoža so se z Gorenjem Velenjem, ki je pred tekmo veljal za absolutnega favorita, uspešno kosali do 22. minute. Po zaslugi odličnega drugega polčasa, ki ga je Gorenje dobilo s 17:11, vso se varovanci trenerja Zorana Jovičića veselili visoke zmage s 24:34. Anita Kosec.

Preostale tekme 18. kroga lige NLB sledijo drevi (v petek). Ekipe, ki trenutno zasedajo spodnji del lestvice, se bodo tedaj pomerile kar na dveh obračunih - v Slovenj Gradcu bodo gostovali Mariborčani, ki bi se z zmago po točkah na lestvici izenačili z gostitelji, Urbanscape Loka pa se podaja k zadnjeuvrščeni Izoli. Zanimivo bo tudi v Trebnjem, kamor na dolenjski derbi k Trimu prihaja novomeška Krka, medtem ko bo v Ribnici potekal obračun zasedb, ki sta trenutno uvrščeni na mestih, ki prinašajo napredovanje v Ligo za prvaka. 

Drevi (petek) ob 19. uri bo v Večnamenski dvorani v Gorišnici nova tekma v 2. državni rokometni ligi. Domači rokometaši bodo gostili ekipo RK Kronos iz Logatca. PK, vir: Marta Tetičkovič Ranfl

 

ČRNA KRONIKA:

 

Ormoški policisti so včeraj obravnavali kršitev določil Zakona o zaščiti živali, saj skrbnik psa ni ustrezno poskrbel za varstvo psa.