Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNE UTRIP SOBOTA

Župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak je v spremstvu svetnika Branka Šumenjaka in predsednika Nogometnega kluba Ormož Stanka Podgorelca obiskal Občino Ajdovščina in zavod za šport Ajdovščina z namenom prenosa primerov dobre prakse v našo delovanje in organiziranje športnega dogajanja. Srečanje je organiziral Dušan Gerlovič, ki področje in organiziranost športa v Ajdovščini zelo dobro pozna. K pogovoru smo povabili vodjo športnih programov Zavoda za šport in sekretarja športne zveze Ajdovščina, Primoža Suliča. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič.

 

V današnjem drugem delu informativnih dni so bodoči dijaki in študentje obiskali svoje srednje šole in fakultete, ki jih še posebej zanimajo. Gimnazija Ormož je pripravila informativni dan v petek ob 9. in 15. uri in v soboto ob 9. uri. Več ravnateljica Klavdija Zorjan Škorjanec.

 

Predsednica Društva upokojencev Sv. Tomaž Jožica Rakuša je dejala, da so v njihovo društvo včlanjeni 303 člani. Izvajajo veliko aktivnosti, prav tako so vključeni v projekt Starejši za starejše, o katerem pa več besed kdaj drugič. Lani so ustanovili upokojenski pevski zbor in na novo začeli z ročnimi deli.

ŠPORT:

Rokometaši Gorenja Velenja so prekinili pozitiven niz rokometašev Jeruzalema Ormoža, ki so v zadnjih sedmih tekmah vpisali šest zmag in remi. Na drugi tekmi 18. kroga Lige NLB sinoči (četrtek) ni prišlo do presenečenja. Rokometaši Jeruzalema Ormoža so se z Gorenjem Velenjem, ki je pred tekmo veljal za absolutnega favorita, uspešno kosali do 22. minute. Po zaslugi odličnega drugega polčasa, ki ga je Gorenje dobilo s 17:11, so se varovanci trenerja Zorana Jovičića veselili visoke zmage s 24:34.

 

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:55

  Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je zastoj tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021