Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK

Medresorska delovna skupina, ki bo preučila predlagane variante trase hitre ceste Ptuj-Ormož in izbrala primerne za nadaljnjo obravnavo, bo ta teden končno začela z delom. Župani ob trasi ceste sicer še naprej vztrajajo, da bi se gradnje odsekov med Ormožem in Markovci lotili po etapah, a je za Dars to nesprejemljivo. (STA)

Minuli petek in soboto sta tudi v ormoški gimnaziji potekala informativna dneva. Ravnateljica Gimnazije Ormož Klavdija Zorjan Škorjanec je Petru Kiriču povedala, kako je bilo v petek.

Občina Ormož bo v Grajskem parku Ormož pristopila k nujnim vzdrževalnim in sanacijskim delom: obrezovanju vejevja, poseku in odstranitvi okuženega in nevarnega suhega drevja ter invanzivne vegetacije. Zato vabi zainteresirano javnost na javno razpravo, ki bo jutri (torek) ob 17. uri v Beli dvorani Grajske pristave. Na javni razpravi bodo podrobno predstavili, kaj sodi pod nujna vzdrževalna dela, ki jih bodo v parku izvedli predvidoma v februarju in marcu, ter načrtovano ureditev grajskega parka v letošnjem letu.

Ormoška izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti je v soboto pri Sv. Tomažu pripravila revijo ljudskih pevcev in godcev. Prispevek je pripravil Peter Kirič. 

Na Ptuju se je z Medcelinskim srečanjem tradicionalnih pustnih likov in mask začelo jubilejno Kurentovanje. Sobotna otvoritvena povorka je v najstarejše mesto v Sloveniji privabila okoli 15.000 obiskovalcev, verjetno je k temu prispevalo tudi lepo vreme. Otvoritveni dan Kurentovanja je zaznamovala tudi dobrodelna Obarjada Lions kluba Ptuj, na dvorišču Minoritskega samostana. Naslednji večji dogodek Kurentovanja bo v sredo, 19. februarja, ko si bodo obiskovalci ob 16. in 18. uri na Kurentovi tržnici ogledali pravo parado kurentov, na kateri se bodo zvrstile predstavitve številnih lokalnih skupin, ki jih bodo zastopali tako otroci kot odrasli. PH

Združenje borcev za vrednote NOB Ormož pripravlja letni občni zbor članov, ki bo jutri (torek) ob 10. uri v prostorih Gostilne Marta v Cvetkovcih. Na rednem letnem zboru članov združenja bodo prisluhnili poročilom o delu združenja v letu 2019, med drugim bo poročilo predstavila predsednica združenja Aljoša Vodnik. Predstavili bodo tudi program dela in finančni načrt za letošnje leto ter govorili o prireditvah ob 75. obletnici konca druge svetovne vojne. PK

ŠPORT:

V 16. krogu 1. SFL (slovenske futsal lige) je Litija premagala aktualne državne prvake, Dobovec s 6:5. Stripy je bil z 1:2 boljši od Ptuja, Siliko je z 1:5 odpravil Bronx. KMN (Klub malega nogometa) Tomaž je klonil na gostovanju v Sevnici; domači so bili boljši s 3:1. Anita Kosec.

 

ČRNA KRONIKA:

 

Ormoški policisti so minuli vikend imeli veliko dela. V petek so v Ormožu ustavili voznika, ki je vozil pijan in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu zasegli vozilo.

 

V soboto so obravnavali delovno nesrečo v okolici Ormoža. Oseba je pri popravilu strehe padla na tla in se lažje telesno poškodovala. Odpeljali so jo v ptujsko bolnišnico. Obravnavali so še kršitev javnega reda in miru na javnem kraju v Podgorcih. Kršitelj je žalil drugo osebo in ji grozil s pretepom. Obravnavali so tudi poškodovanje tuje stvari v Središču ob Dravi, ustavili so štiri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola, in sicer v Mihovcih pri Veliki Nedelji, Ivanjkovcih, Šalovcih in Podgorcih. V treh primerih so voznikom odvzeli vozniška dovoljenja, v enem postopku je voznik odklonil test alkoholiziranosti, njegovo vozniško dovoljenje roma na sodišče.

 

V nedeljo zjutraj so bili obveščeni, da oseba v okolici Velike Nedelje grozi s samomorom. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v Psihiatrično bolnišnico Ormož. Reševalno vozilo so poklicali tudi v primeru onemogle starejše osebe iz okolice Ormoža. Včeraj zvečer jih je občan obvestil, da se že dlje časa v centru Miklavža pri Ormožu giblje neznani večji pes, ki je podoben nemškemu ovčarju, z ovratnico. Patrulja je pregledal okolico, vendar psa ni izsledila. Krajane naprošajo, da naj policijski postaji sporočijo podatke o lastniku tega neznanega psa.

 

 

 • Prometno poročilo, ponedeljek 8.marec 2021 ob 16:08

  Gneča, zastoj:
  -Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke tovornih vozil proti Avstriji, 4 km. Ustavljena vozila so na voznem in odstavnem pasu.
  - Na gorenjski avtocesti pred priključkom Podtabor proti Avstriji, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.
  - Na štajerski avtocesti pred počivališčem Polskava proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 15 minut.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

  Od 8. marca dalje velja spremenjen režim pri prehajanju državnih meja.

  Karavanke:
  - Občasno kratkotrajno zapirajo v obe smeri zaradi miniranja na avstrijski strani.
  - V noči na sredo, med 20. in 5. uro, bo promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 06.03.2021
RADIOaktivnih11 - 02.03.2021