Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA

Zavod RS za šolstvo je minuli teden na slovesnosti v Muzeju novejše zgodovine Slovenije na Cekinovem gradu v Ljubljani podelil priznanja Blaža Kumerdeja, ki jih podeljuje za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso. Priznanje je letos dobila tudi OŠ Ivanjkovci. Podelitve sta se poleg kolektiva in ravnateljice Nade Pignar udeležila ormoški župan Danijel Vrbnjak in predsednik KS Ivanjkovci Anton Zadravec. PH 

Društvo za ohranjanje tehnične dediščine prleški železničar je za članice in člane pripravil občni zbor, ki je potekal v soboto, 15. februarja, v Podgorcih. Predsednik društva, mag. Franc Zemljič je podal oceno preteklega dela in predstavil letošnje aktivnosti. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič.

 

Najvišje priznanje društva prleški železničar je prejel častni član društva, železničar z dušo in telesom, ki odlično pozna zgodovino železnic in se tudi po upokojitvi vsak dan srečuje s področjem železniškega preučevanja in zgodovinskih dejstev. Je mož, ki s ponosom obleče stare železničarske uniforme. Peter Kirič ga je povabil k pogovoru.

 

DSC 0063

 

Kmetijsko gozdarski zavod Maribor in Kmetijski inštitut Slovenije bosta jutri (četrtek) v Domu kulture v Ivanjkovcih predstavila rezultate dela javne službe za vinogradništvo v letu 2019 in tehnološke rešitve prihodnosti. Med 10. in 12. uro bo predavanje in vodena degustacija vin letnika 2019, ki jo bo vodila Tadeja Vodovnik Plevnik s strokovno razpravo in pobudami in usmeritvami za delo, med 12. in 13. uro bodo predstavili uporabi škarij Vinion in vezalca Fixion s praktičnim prikazom rezi. PK 

Zimske počitnice, ki se na našem koncu začenjajo naslednji teden, bo mogoče koristno preživeti tudi v ptujskem Centru interesnih dejavnosti. Od 26. do 28. februarja med 10. in 15. uro pripravljajo mladinsko filmsko delavnico, ki je namenjena udeležencem, starim od 10 do 15 let. Na delavnici se bodo naučili osnov filmskega jezika, uporabe video kamere in računalniške montaže. PH 

V Mladinskem centru Ormož pripravljajo sklop treh predavanj na temo veganske kuhinje. Ljubitelje vegetarijanske kuhinje in tiste, ki si jedilnike radi popestrite z nemesnimi jedmi, bo o tem podučila Mateja Žerjav. Prvo predavanje bo 24. februarja, ob 17. uri. Na predavanje se je zaradi lažje organizacije treba prijaviti, si sporoči iz Mladinskega centra Ormož. PH 

Rez trte akademika Antona Trstenjaka na Trubarjevi 5 v Ljubljani bo potekala v četrtek, 5. marca, ob 15. uri. Rez bo pod strokovnim nadzorom prof. dr. Tatjane Košmerl in prof. dr. Denisa Rusjana iz Biotehnične fakultete Univerze v Ljubljani opravila vinogradniška strokovnjakinja Tamara Lukman iz Ormoža. Za vrhunsko vino, pogostitev s tunko in ostale dobrote bosta poskrbela vinarja Milan Hlebec in Jernej Štampar. Rez trte akademika Antona Trstenjaka bo spremljal priložnostni kulturni program. PK 

ČRNA KRONIKA: 

Ormoški policisti so včeraj prejeli prijavo poškodovanja osebnega avtomobila na parkirnem prostoru. Na kraju so ugotovili, da poškodbe na vozilu niso nastale na prijavljenem kraju.

Danes zjutraj ob 5.05 so na glavni cesti v Trgovišču kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Vozil je v času odvzetega vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola in z vozilom, ki mu je potekla veljavnost prometnega dovoljenja. Zaradi kršitev so mu zasegli vozilo.

 

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 22:36

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.