Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK

Občina Ormož je pripravila javno razpravo o načrtih za ureditev ormoškega parka, ki se razprostira na 11,5 hektarjih površin. Prispevek Petra Kiriča.

Objavljen je Razpis za sodelovanje na 31. državni razstavi in ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij 2020. Kot v preteklih letih bodo tudi letos izdelke ocenjevale strokovne komisije, podeljena pa bodo zlata, srebrna in bronasta priznanja za kakovost. Več v prispevku Boštjana Najžarja

Če vas zanima še več, lahko zavijete med videe na facebook radia Prlek, kjer lahko slišite daljši pogovor s Slavico Strelec.

Dijaki Gimnazije Ormož so se 1. februarja udeležili dveh državnih tekmovanj. Dijak 1. letnika gimnazije, David Stanič, je pod mentorstvom profesorice Sonje Bezjak na tekmovanju iz razvedrilne matematike v Križevcih pri Ljutomeru prejel zlato priznanje. PK

Na Ekokvizu, ki je potekal v Gimnaziji Jožeta Plečnika v Ljubljani, je sodelovalo šest dijakov iz programov gimnazije in predšolske vzgoje. Sandra Kumer je osvojila 3. mesto in zlato priznanje, Lea Samec je prejela srebrno priznanje. Obe sta dijakinji 3. letnika gimnazije, njuna mentorica je profesorica Karmen Plavec. PK

Društvo Prleški železničar je znano po svoji zagnanosti. Nova pridobitev je muzejski eksponat dizelska lokomotiva, ki je kljub starosti še zmeraj vredna veliko. Več boste izvedeli v prispevku Petra Kiriča:

Na pustni petek (21.2.) se bodo na 14. redni seji srečali ptujski mestni svetniki in svetnice. Županja Nuška Gajšek je na dnevni red uvrstila 11 točk. V obravnavi bo kar nekaj predlogov odlokov, to sta o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejemu zazidalnega načrta za ureditveno območje Nova vas pri Ptuju ter o mreži javne zdravstvene službe na primarni ravni v Mestni občini Ptuj. Posvetili se bodo tudi nekaterim predlaganim sklepom, na primer o soglasju k spremembam in dopolnitvam Statuta Zdravstvenega doma Ptuj, o izdaji soglasja k zadolžitvi javnega zavoda Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj in o potrditvi Načrta gradnje odprtega širokopasovnega omrežja na območju Mestne občine Ptuj. Obravnavali bodo še nekaj kadrovskih zadev. PH

Predsednik sveta KS Ivanjkovci Anton Zadravec je sklical 7. redno sejo, ki bo jutri (petek) ob 18. uri v prostorih KS Ivanjkovci. Na seji bodo določili dnevni red, pregledali sklepe iz prejšnje seje in obravnavali zaključni račun za leto 2019. Razpravljali bodo tudi o vzdrževanju javnih poti v letu 2020. Sejo bodo sklenili s točko razno. PK

 

ČRNA KRONIKA:

 

Ormoški policisti so bili včeraj pred 22. uro obveščeni o motenju nočnega počitka v Ormožu. Policisti znakov kršitev niso ugotovili. Po 22. uri so v bližini Pavlovcev ustavili voznika traktorja, ki je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so prepovedali vožnjo, izdali plačilni nalog in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zjutraj so v Obrežu obravnavali nezakonit prehod meje dveh Afganistancev.

 

ŠPORT:

Pred slovensko strelsko reprezentanco je eno najbolj pomembnih tekmovanj v letošnji sezoni. Na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem med 23. februarjem in 2. marcem bo nastopilo deset strelcev in strelk, od tega šest v članski in štirje v mladinski konkurenci, prva violina slovenske izbrane vrste v Stoletni dvorani v Vroclavu pa bo Živa Dvoršak. Na prvenstvu bo nastopila tudi članica ormoškega Kovinarja Urška Kuharič.

 

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 22:25

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Ovire

  Na gorenjski avtocesti med priključkoma Podtabor in Naklo srna ovira promet. Vozite previdno.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.