Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK

Občina Ormož je pripravila javno razpravo o načrtih za ureditev ormoškega parka, ki se je je udeležilo okoli 20 občank in občanov. Le-ti so izrazili svoje dvome, pomisleke in želje pri bodoči podobi in urejenosti ormoškega parka. Prispevek Petra Kiriča.

Opravljeno delo v preteklosti in načrte za prihodnost je predstavila občinska inšpektorica Jana Čavničar. K pogovoru jo je povabil Peter Kirič.

OŠ Ivanjkovci je prejela redko podeljeno Kumerdejevo priznanje. Z ravnateljico Nado Pignar se je pogovarjal Peter Kirič:

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, enota Ormož, organizira pustno obarvano gledališko predstavo za otroke z naslovom Čarodejka Binka in njena velika čarodejska predstava. Gledališče Smejček bo gostovalo v Beli dvorani Grajske pristave Ormož jutri ob 10. uri. Od 11. ure naprej pa bo 16. Otroško pustno rajanje z ustvarjalno delavnico v grajski kleti. Zvečer pa bo zabava za malo večje. V ormoškem Unterhundu, v grajski kleti, se bo zgodila tradicionalna fašenska veselica, ki jo pripravljata Kulturno alternativni klub Ormož in Mladinski center Ormož. V goste ob 21. uri prihajajo legendarni puljski pankerji Fakofbolan ter SAŠA 21, Puljčani, ki bodo Unterhund premierno zatresli s svojimi boogie punk ritmi. Vitomir Kaučič bo brezplačno slikal po obrazih obiskovalcev. PH

V Dominikanskem samostanu na Ptuju bo jutri (sobota) simpozij o mednarodnem posvetu o obstoju in pomenu globljih stanj zavesti in bo posvečen 60-letnici Kurentovanja. Začetek simpozija bo ob 9.30, na njem bo med drugimi Nevenka Korpič iz ormoške enote Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož predstavila fašenk na ormoškem območju ter kakšna sta njegova tradicija in pomen. PH

Turistično društvo Sveti Tomaž tudi letos pripravlja Fašenk po Tomaževsko. Ta bo jutri (sobota) ob 11. uri. Organizatorji so sporočili, da se še danes lahko prijavite na povorko, do zdaj so poleg otroških skupin prijavljene štiri odrasle skupine. Nagrade za najlepše skupine so 300, 200 in 100 evrov. PH

 

V Središču ob Dravi se pustna povorka prične ob 14. uri. Nogometni klub Središče ob Dravi pa je letos organizator pustne veselice, ki bo jutri zvečer ob 20. uri, v Sokolani v Središču ob Dravi. Središki fašenk je vsa leta dobro uspel, večerno dogajanje na veselici pa je bilo vsa leta eno od boljših prizorišč zabave in norčavega vzdušja, ki se ob fašenku pričakuje. Na tokratni zabavi bodo za ples skrbeli člani ansambla Opoj, najboljše maske pa bodo tudi nagradili. PK

ŠPORT:

Še dva kroga nas ločita do konca rednega dela 1. SFL (slovenske futsal lige), ki prehaja v sklepno fazo že 25. sezone. Prav ta dva kroga bosta do konca razdelila karte pred četrtfinalom. Padla bo tudi odločitev, kdo gre v dodatne kvalifikacije za obstanek v elitni druščini. Drevi (petek) bo v 17. krogu prosta Litija, ostala srečanja se bodo začela ob 20h. Pari so: Oplast Kobarid – Sevnica, Stripy – Bronx Škofije Siliko – Dobovec in KMN (Klub malega nogometa) Tomaž – Ptuj. Na lestvici pred tekmami 17. kroga vodi Dobovec s 37. točkami. Sledita Litija s 26. in Stripy s 23. točkami. Petelini imajo na 6. mestu 16 točk, tesno jim na 7. in 8. mestu sledita ekipi Bronx in Oplast s 15. oz. 13. točkami.

je pred tekmo, ki so bo v športni dvorani ŠIC v ljutomeru začela ob 20h povedal kapetan Petelinov Urban Goričan. Trener Matej Gajser dodaja: „To bo zadnja tekma rednega dela sezone, ki jo igramo doma. Ekipi se medsebojno poznata, tako da skrivnosti ni. Zaradi težav s poškodbami in boleznimi sta pod vprašajem nastopa Marka Senekoviča in Domna Klajnška, zavoljo kartonov ne bo igral Rok Rednak. Po porazu v prejšnjem krogu, ko smo odigrali pod svojimi zmožnostmi, pričakujem maksimalen pristop in odziv igralcev,“ razmišlja trener KMN Tomaža.


ČRNA KRONIKA:

 

Ormoški policisti so bili včeraj ob pol devetih obveščeni o delovni nezgodi na območju Središča ob Dravi. Oseba je z motorno žago pri žaganju drv nehote porezala drugo. Poškodovano osebo so odpeljali v ptujsko splošno bolnišnico. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Policisti so včeraj v Gornjih Ključarovcih našli nenevarnega neznanega psa, ki so ga opazili domačini. Stekla je akcija iskanja lastnika. Zvečer so v Šalovcih prijeli pet Pakistancev, ki so nezakonito prestopili mejo. Na Vitanu pa so ustavili državljana Ukrajine, ki je v vozilu prevažal štiri državljane Pakistana, ki so pred tem nezakonito vstopili v državo. Ukrajinca so pridržali zaradi suma kaznivega dejanja, ostale bodo predali hrvaškim organom.

Ker smo v pustnem času, vse udeležence v cestnem prometu policija opozarja, da med vožnjo ne smejo uporabljati mask.

Sinoči po 18. uri je v Pušencih v občini Ormož gorelo trstičje. Ormoški gasilci so požar na površini okoli 150 kvadratnih metrov pogasili, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

 

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:16

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Na ljubljanski severni obvoznici med priključkoma Savlje in Bežigrad v smeri Zadobrove, zaprt vozni pas.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Opozorila

  Na gorenjski avtocesti je zaprt predor Karavanke v smeri Ljubljane, zaradi izrednega prevoza.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.