Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PUSTNA SOBOTA

Ormoški fašenk se nezadržno bliža. Pustna povorka bo v torek, 25. februarja, ob 14. uri. Potekala bo po dosedanji trasi z začetkom na Ptujski cesti in z zaključkom v karnevalskem šotoru.

kurent

Turistično društvo Sveti Tomaž je tudi letos pripravilo Fašenk po Tomaževsko. Ta je bil v soboto, 22. februarja ob 11. uri. Najboljšim maskam so razdelili nagrade v vrednosti 300, 200 in 100 evrov.

V Središču ob Dravi so prav tako pripravili tradicionalno Pustno soboto v Središču ob Dravi. Ta se je zgodila danes, 22. februarja. Skupine so morale šteti najmanj pet članov, od katerih je moral biti vsaj eden izmed njih polnoleten. Manjše skupine so sodelovale v mimohodu, vendar pa se za nagrade niso mogli potegovati. PH

Nogometni klub Središče ob Dravi je letos organizator pustne veselice, ki bo nocoj, v soboto, 22. februarja, ob 20. uri, v Sokolani v Središču ob Dravi. Središki fašenk je vsa leta dobro uspel, večerno dogajanje na veselici pa je bilo vsa leta eno od boljših prizorišč zabave in norčavega vzdušja, ki se ob fašenku pričakuje. Na tokratni zabavi bodo za ples skrbeli člani ansambla OPOJ, najboljše maske pa bodo tudi nagradili. PK 

V letu 2020 bo znova možnost za pridobitev sredstev oziroma za sofinanciranje v gozdarstvu iz naslova Programa za razvoj podeželja. Da bi zainteresirane čim bolje informirali je po državi potekalo nekaj predstavitev prihajajočih gozdarskih razpisov. Državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Stanonik je povedal, da je to nov način predstavitve možnosti pridobivanja sredstev še v času veljavne finančne perspektive…

Na voljo so tudi brošure je še zapisal Boštjan Najžar, ki je pripravil prispevek in vas ob tem vabi na facebook profil radia Prlek, kjer lahko o tej temi slišite več.

ČRNA KRONIKA:

Napoved aktivnosti za vikend:

Ob rednem delu bodo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov, varnosti pešcev in hitrosti vožnje.

Ker smo v pustnem času vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da med vožnjo ne smejo uporabljati mask.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:10

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Opozorila

  Na gorenjski avtocesti je zaprt predor Karavanke v smeri Ljubljane, zaradi izrednega prevoza.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.