Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK

V Središču ob Dravi je tamkajšnje Turistično društvo pripravilo že 24. Fašenk po središko. V karnevalskem sprevodu je sodelovalo 25 skupin, od tega 24 prijavljenih in ena, ki se ni potegovala za oceno strokovne komisije. Ta je bila tudi letos mednarodna, z namenom objektivnega ocenjevanja, in sestavljena iz članov, ki niso iz Središča ob Dravi. Komisijo so sestavljali: Nevenka Korpič iz Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož, Stanko Ivanuša, turistični vodnik po Ormožu in okolici, Peter Pribožič, predsednik Turističnega društva Ptuj, Stanislav Kozar, predsednik pokrajinske turistične zveze Maribor in Franjo Soldat, predsednik Združenja Međimurska gruda. Predsednica turističnega društva Središče ob Dravi Dragica Florjanič je po izvedbi fašenske povorke povzela dogajanje. 

 

Na Fašenku po Tomaževsko se je v povorki v soboto predstavilo 17 skupin. Od tega je bilo 11 otroških, štiri odrasle skupine in kurenti. Izmed štirih odraslih skupin je strokovna komisija 1. mesto in 300 evrov dodelila skupini Tito in pionirke Društva gospodinj Sv. Tomaž, 2. mesto in 200 evrov Fčele Brlünc, 3. mesto in 100 evrov pa je dobila Prleška varda. KGŠ 

V soboto dopoldan so pustno vzdušje s predstavo in zabavo pripravili tudi v Ormožu. 

 

Tradicionalna fašenska povorka se bo v Ormožu pričela jutri (torek) ob 14. uri. V času povorke bodo nekatere ceste in ulice popolnoma zaprte. Po povorki bo sledila razglasitev rezultatov in pustno rajanje z ansamblom Opoj. Okrepčati s krofi se bo mogoče na fašenski tržnici. PH 

V Mladinskem centru Ormož pripravljajo sklop treh predavanj na temo veganske kuhinje. Ljubitelje vegetarijanske kuhinje in tiste, ki si jedilnike radi popestrite z nemesnimi jedmi, bo o tem podučila Mateja Žerjav. Prvo predavanje bo jutri (torek) ob 17. uri. Na predavanje se je zaradi lažje organizacije treba prijaviti, so sporočili iz Mladinskega centra Ormož. PH

 

ŠPORT:

 

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so minulo soboto v 19. krogu lige NLB na gostovanju na Obali prikazali izjemno prepričljivo predstavo. Visoko, z 21:28, so premagali neposredne konkurente za uvrstitev v končnici prvenstva v ligo za prvaka, Koprčane ter se po številu točk izenačili s petouvrščenimi Dobovčani, ki so klonili v Škofji Loki. Anita Kosec.

 

ČRNA KRONIKA: 

Na pustno sobotno popoldne je v Središču ob Dravi neznanec s sekiro prišel v tamkajšnji gostinski lokal ter razbil inventar. Oseba je poškodovala točilni pult in stekleno steno. 

Ormoški policisti so sporočili še, da so v petek obravnavali tatvino torbice na območju PP Maribor, potek veljavnosti registrskih tablic, travniški požar v Lahoncih, tatvino ključev in izlitje olja iz parkiranega vozila v Ormožu. Ormoški gasilci so madež odstranili. 

V soboto pred 12. uro je na lokalni cesti v Zagorju v občini Sv. Tomaž padlo drevo oviralo promet. Korački gasilci so ga odstranili. V soboto popoldan so v Središču ob Dravi obravnavali prometno nesrečo. Neznani voznik osebnega avtomobila znamke Renault, zelene barve, se je med vožnjo zaletel v pred seboj vozeči avtomobil in s kraja pobegnil. Popoldan so bili obveščeni, da je pes v Lahoncih pokončal srnjaka. Zoper lastnika psa sledijo sankcije drugega prekrškovnega organa zaradi kršitev določil Zakona o lovstvu in divjadi. V soboto popoldan se je v Središču ob Dravi zgodila še ena prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik kmetijskega traktorja. V trčenju je nastala manjša materialna škoda.

 

Včeraj (nedelja) so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom na Hardeku. Neznani voznik je z vozilom trčil v ograjo podjetja in s kraja odpeljal. Kasneje so kršiteljico izsledili.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 21:24

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.