Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK

Ormoški župan Danijel Vrbnjak je včeraj sklical 12. redno sejo občinskega sveta Ormož. Ta je obsegala 15. točk. Sejo se spremljal Peter Kirič.

 

Svetnice in svetniki občinskega sveta so obravnavali in sprejeli sklepe k vsem točkam dnevnega reda. Kljub zahtevi za umik 11. točke o glasovanju k predhodnemu soglasju ustanovitelja k razrešitvi direktorice javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Občine Ormož, so po izvedenem glasovanju 11. točko uvrstili na dnevni red. Župan Danijel Vrbnjak je pred glasovanjem pojasnil, da gre za sporazumno prekinitev delovnega razmerja z direktorico Andrejo Brglez.

Več o 12. redni seji občinskega sveta pa v prihodnjih dneh. 

Mesec marec je poln dogajanja. Moški praznujemo v spomin na rimkega cesarja Licinija, kar je številnim malo znano. Zato je Peter Kirič preveril, zakaj se 10. marec imenuje dan mučenikov. Na ta dan so moški lahko s strani žensk tudi obdarjeni. Kako in s čim boste izvedeli v prispevku.

 

Vrtec pri OŠ Sveti Tomaž je sodeloval na natečaju 8. Europarkovega Kreativnega tedna. Na temo »pomladni šopek« so osvojili 1. mesto in pridobili nagrado material za ustvarjanje v vrednosti 500 EUR. Drugo mesto so osvojili na OŠ Ludvika Pliberška Maribor (nagrada: material v vrednosti 100€) in tretje mesto OŠ Kobilje (nagrada: material v vrednosti 50€).PK 

Otvoritev razstave Sandija Červeka, katere otvoritev je bila načrtovana za danes (torek) ob 19. uri v Galeriji mesta Ptuj je odpovedana, so sporočili iz galerije. Vse zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom. Tako je namreč priporočilo Ministrstvo za zdravje, ki odsvetuje zbiranje večjega števila ljudi v zaprtih prostorih. Razstava pa bo kljub temu na ogled od jutri, 11. marca, so še sporočili iz Galerije mesta Ptuj. PH 

V Prečni pri Novem mestu je letos potekala 11. državna razstava in ocenjevanje pletenic. Ocenili so 54 izdelkov v treh kategorijah, pleteno srce, pletenica (štruca) in drugače oblikovan pleten izdelek. Več v prispevku Boštjana Najžarja…

Več o pripravi pletenic lahko slišite na facebook profilu radia Prlek. 

ŠPORT:

Na 29. državnem prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem, ki je minuli konec tedna potekalo v organizaciji Občinske strelske zveze Ormož so se za naslove državnih prvakov pomerili tudi strelci zračno puško v mladinski in članski konkurenci.

 

 

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 06:47

  Na štajerski avtocesti je promet oviran zaradi okvare vozila med Dramljami in Pletovarji proti Mariboru.

  Žival na vozišču ovira promet na južni ljubljanski obvoznici na razcepu Malence. Opozorilo velja za območje celotnega razcepa, saj je žival še živa.

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Do ponedeljka, 5. 10., bo zaprt priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020