Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA

Ormoški župan Danijel Vrbnjak je v ponedeljek sklical 12. redno sejo občinskega sveta Ormož. Svetnice in svetniki so prisluhnili programu dela direktorice Centra za starejše občane Ormož Janje Jurkovič, ki je svetnikom na zastavljena vprašanja podala tudi odgovore. Sejo se spremljal Peter Kirič:

 

Robide, divje in gojene, so pravi zaklad zdravja. Avtohtone vrste robid so najbolj razširjene na severni polobli, in sicer v Evropi in Severni Ameriki. Večina vrst je listopadnih, nekatere pa so zimzelene. Najstarejši pisni vir o robidah, v 3. stoletju pred našim štetjem, izvira iz stare Grčije. Gojiti so jih pričeli v Severni Ameriki v prvi, v Evropi pa v drugi polovici 19. stoletja. Podrobneje v prispevku Boštjana Najžarja.

Vrtec pri OŠ Sveti Tomaž je sodeloval na natečaju 8. Europarkovega Kreativnega tedna. Na temo »pomladni šopek« so osvojili 1. mesto in pridobili nagrado: material za ustvarjanje v vrednosti 500 evrov. Drugo mesto so osvojili na OŠ Ludvika Pliberška Maribor in tretje mesto OŠ Kobilje. PK, vir: Irma Murad

S prevzemom vzorcev domačih salam, se je danes zvečer začela 24. Pomurska salamiada v Radencih. V četrtek in petek bodo prevzete salame ocenili, v soboto pa bodo na zaključni prireditvi v hotelu Radin v Radencih najboljšim izdelovalcem podelili priznanja in salame tudi poskusili. PH

V ormoški knjižnici bodo jutri (četrtek) ob 18. uri gostili Viljema Gogalo. To bo duhovno-potopisno predavanje, kjer bo predstavil svoje desetletje dolgo popotovanje po starih romarskih poteh, brez denarja, kjer je bil sam in v tišini. Napisal je tudi knjigo POTopis, ki je bila napisana v tišini in je, kot pravi Gogala, namenjena vsem, ki iščejo svojo življenjsko pot. PH

Z ptujskega zdravstvenega doma so doslej na podravsko vstopno točko v Maribor poslali sedem ljudi, a so bili vsi testi zaradi suma na okužbo s koronavirusom negativni, je po današnjem sestanku na mestni občini povedala direktorica doma Metka Petek Uhan. Večinoma gre za ljudi, ki so bili nedavno v tujini, ali pa so bili v stiku z nekom iz tujine. (sta)

ŠPORT:

S tekmami 18. kroga se je minuli petek končal redni del 25. sezone 1. slovenske futsal lige (SFL). Klub malega nogometa (KMN) Tomaž je na gostovanju v Škofijah pri Bronxu vknjižil remi; srečanje se je končalo z rezultatom 5:5.

 

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 06:14

  Na štajerski avtocesti je promet oviran zaradi okvare vozila med Dramljami in Pletovarji proti Mariboru.

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Do ponedeljka, 5. 10., bo zaprt priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020