Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK

Zaradi širjenja okužb s koronavirusom bodo šole in vrtci po Sloveniji od ponedeljka naprej zaprti. Več v prispevku Petra Kiriča.

 

Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj se je zaradi širjenja novega koronavirusa odločila, da začne prihodnji teden zmanjševati število nenujnih operacij in pregledov. Znotraj bolnišnice virusa še niso zasledili, je pa potrjena okužba s koronavirusom pri zaposlenem v poslovni stavbi Perutnine Ptuj. 

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, kjer so danes sprejeli dva nova bolnika s potrjeno okužbo z novim koronavirusom, so se odločili, da še bolj skrčijo ostalo delo v zavodu. Od petka v celoti ukinjajo nenujni kirurški program in vse neurgentne diagnostične in terapevtske postopke za ambulantne bolnike. 

Ormoški župan Danijel Vrbnjak je v ponedeljek sklical 12. redno sejo občinskega sveta Ormož. Ta je obsegala 15 točk. Sejo se spremljal Peter Kirič.

 

Tarok Društvo Ormož Štraus je v soboto, 7. marca, v prostorih Gostišča pri Marti pripravilo redni občni zbor. Predsednik Gorazd Mušič je tudi predstavil načrt dela za leto 2020. Prispevek Petra Kiriča:

Po občnem zboru so odigrali turnir za najmočnejšega igralca tarok društva Ormož. Igrali so 3 kola po 15 iger v trojkah in v četvorkah, kjer se igra 16 iger v času 75 minut. PK 

 

gregorjevo12032019 fotor.800x0

Na današnji dan, 12. marca, praznujemo Gregorjevo, dan, ko se ptički ženijo. Sveti Gregorij je zavetnik vseh poklicev, ki delajo pri luči. Več boste izvedeli v naslednjem prispevku.

 

ČRNA KRONIKA: 

Ormoški policisti so bili včeraj dopoldan obveščeni o motenju počitka v okolici Ormoža, vendar kršitev niso zaznali. Obveščeni so bili o najdeni bančni kartici, ki jo bodo vrnili lastniku. 

Obravnavali so poškodovanja tuje stvari in prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje povzročitelja nesreče preblizu desnemu robu vozišča. Do 15. marca poostreno nadzirajo uporabo varnostnih pasov.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 12:53

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Škofije, Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes po 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020