Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK

Župan občine Ormož, Danijel Vrbnjak, je včeraj (četrtek) sklical tiskovno konferenco, na kateri je pojasnil preventivne ukrepe, ki jih Občina Ormož zaradi preprečitve z okužbo koronavirusa preventivno sprejema.

 

Tudi v ZD Ormož so zaradi širjenja okužb s koronavirusom sprejeli nekatere ukrepe. Omejili so vhode v zdravstveni dom. Na vhodu bo zdravstveno osebje preverjalo bolezenske znake bolnikov in v zdravstveni dom spustilo le tiste, ki ne bodo kazali znakov okužb e s koronavirusom. Vse sumljive bolnike bodo usmerili na vstopne točke za odvzem brisa. V ambulantah bodo obravnavali le vnaprej najavljene bolnike. Še naprej je zdravstveni dom odprt ves čas za bolnike z nujnimi stanji. Vsi preventivni pregledi so do nadaljnjega ukinjeni, prepovedano je tudi osebno naročanje. Na pregled se naročite po telefonu, elektronsko ali fizično po pošti. Pri sumu na koronavirus pokličite na številko 051 627 906 ali svojega osebnega zdravnika. 

Kako bo v prihodnjih 14 dnevih poskrbljeno za tiste otroke, katerih starši imajo takšne službe, pri katerih morajo biti stalno prisotni pri izvedbo delovnega procesa, nam je predstavila podžupanja občine Ormož Irma Murad. 

 

Zaradi preprečitve okužbe s koronavirusom je tudi Upravna enota Ormož objavila spremenjen način delovanja. Spremembe je predstavila načelnica UE Ormož Irena Meško Kukovec. 

 

 

Na sporedu radia Prlek bo ponovno na vrsti sveža oddaja Male nogice, ki jo je Peter Kirič v tem tednu posnel v vrtcu Velika Nedelja.

 

ČRNA KRONIKA:

 

Ormoški policisti so včeraj obravnavali lažno kršitev javnega reda in miru, najden denar na bankomatu, na prošnjo zdravstvenih delavcev so nudili asistenco pri prisilni hospitalizaciji osebe ter poskus nedovoljenega prestopa meje štirih oseb.

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 06:48

  Zaradi prometne nesreče je na štajerski avtocesti, med priključkoma Šentjakob in Sneberje proti Ljubljani, promet oviran.

  Na štajerski avtocesti je promet oviran zaradi okvare vozila med Dramljami in Pletovarji proti Mariboru.

  Žival na vozišču ovira promet na južni ljubljanski obvoznici na razcepu Malence. Opozorilo velja za območje celotnega razcepa, saj je žival še živa.

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Do ponedeljka, 5. 10., bo zaprt priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020