Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA

Kako bo v prihodnjih 14 dnevih poskrbljeno za tiste otroke, katerih starši imajo takšne službe, pri katerih morajo biti stalno prisotni pri izvedbo delovnega procesa, je včeraj (petek) v pogovoru s Petrom Kiričem predstavila podžupanja občine Ormož Irma Murad.

Od podane včerajšnje izjave smo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dobili dodatna navodila za organiziranje nujnega varstva tudi za osnovnošolce, je sporočila podžupanja Irma Murad.

Nujno varstvo otrok bo organizirano le za učence od 1. do vključno 5. razreda, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker bodo dolžni še naprej opravljati svoje delo. Nujno varstvo učencev se izkazuje s pisno izjavo delodajalca pri kateremu so starši zaposleni(pridobi starš), da opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. Takšno delo opravljajo zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva. Do 19.3. 2020 je otrok v nujnem varstvu lahko na podlagi ustne izjave starša, saj je potrebno nekaj časa, da starši pridobijo pisno izjavo. Po 19.3.2020 je potrebna pisna izjava.

Ravnatelji osnovnih šol na območju občine Ormož so posredovali kontaktno številko in termin, do katerega upravičeni starši najavijo potrebo po nujnem varstvu.

Potrebo po nujnem varstvu osnovnošolskih otrok od 1. do 5. razreda upravičeni starši, ki nimajo druge možnosti in opravljajo navedena dela, sporočijo na tel. št. 040 123 153 tekom današnjega dne oz. jutri najpozneje do 12. ure.

Dane informacije glede nujnega varstva vrtčevskih otrok, ostajajo nespremenjene. 

V zadnjem času je veliko govora o novih posplošenih vrednostih nepremičnin v kmetijstvu, kmetijskem sektorju in podeželju. Poskusni izračun vrednosti nepremičnin skupaj z javno razgrnitvijo predloga modelov lastnikom omogoča, da ugotovijo ustreznost predloga modelov na svojih nepremičninah. Leta 2017 je bil sprejet Zakon o množičnem vrednotenju nepremičnin, ki mu letos sledi sprejem Uredbe o modelih za določanje vrednosti nepremičnin. Prispevek Boštjana Najžarja…

 

Na posestvu Stanka Habjaniča v Hermancih so pripravili rez potomke najstarejše trte z mariborskega Lenta, ki že lepo uspeva v novem okolju, kamor so jo posadili pred dvema letoma. Na dogodku se je zbralo lepo število obiskovalcev. Tam je bil Peter Kirič:

Dogodka se je s s škarjami v rokah udeležil tudi župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak.

 

Za zveste bralce so v knjižnici Ormož pripravili izbor meseca marca, več v prispevku Petra Kiriča:

ČRNA KRONIKA:

Danes, nekaj po 3. uri so policisti PP Podlehnik na njihovem območju ustavili voznika kombiniranega vozila, ki je v vozilu prevažal kar 34 tujcev, državljanov Afganistana, Pakistana in Bangladeša. Voznik, 39-letni Ruski državljan je iz vozila pobegnil, vendar so ga policisti kmalu za tem prijeli in pridržali, so sporočili s PU Maribor.

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 06:14

  Na štajerski avtocesti je promet oviran zaradi okvare vozila med Dramljami in Pletovarji proti Mariboru.

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Do ponedeljka, 5. 10., bo zaprt priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020