Print this page

LOKALNI UTRIP SOBOTA

Kako bo v prihodnjih 14 dnevih poskrbljeno za tiste otroke, katerih starši imajo takšne službe, pri katerih morajo biti stalno prisotni pri izvedbo delovnega procesa, je včeraj (petek) v pogovoru s Petrom Kiričem predstavila podžupanja občine Ormož Irma Murad.

Od podane včerajšnje izjave smo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dobili dodatna navodila za organiziranje nujnega varstva tudi za osnovnošolce, je sporočila podžupanja Irma Murad.

Nujno varstvo otrok bo organizirano le za učence od 1. do vključno 5. razreda, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker bodo dolžni še naprej opravljati svoje delo. Nujno varstvo učencev se izkazuje s pisno izjavo delodajalca pri kateremu so starši zaposleni(pridobi starš), da opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. Takšno delo opravljajo zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva. Do 19.3. 2020 je otrok v nujnem varstvu lahko na podlagi ustne izjave starša, saj je potrebno nekaj časa, da starši pridobijo pisno izjavo. Po 19.3.2020 je potrebna pisna izjava.

Ravnatelji osnovnih šol na območju občine Ormož so posredovali kontaktno številko in termin, do katerega upravičeni starši najavijo potrebo po nujnem varstvu.

Potrebo po nujnem varstvu osnovnošolskih otrok od 1. do 5. razreda upravičeni starši, ki nimajo druge možnosti in opravljajo navedena dela, sporočijo na tel. št. 040 123 153 tekom današnjega dne oz. jutri najpozneje do 12. ure.

Dane informacije glede nujnega varstva vrtčevskih otrok, ostajajo nespremenjene. 

V zadnjem času je veliko govora o novih posplošenih vrednostih nepremičnin v kmetijstvu, kmetijskem sektorju in podeželju. Poskusni izračun vrednosti nepremičnin skupaj z javno razgrnitvijo predloga modelov lastnikom omogoča, da ugotovijo ustreznost predloga modelov na svojih nepremičninah. Leta 2017 je bil sprejet Zakon o množičnem vrednotenju nepremičnin, ki mu letos sledi sprejem Uredbe o modelih za določanje vrednosti nepremičnin. Prispevek Boštjana Najžarja…

 

Na posestvu Stanka Habjaniča v Hermancih so pripravili rez potomke najstarejše trte z mariborskega Lenta, ki že lepo uspeva v novem okolju, kamor so jo posadili pred dvema letoma. Na dogodku se je zbralo lepo število obiskovalcev. Tam je bil Peter Kirič:

Dogodka se je s s škarjami v rokah udeležil tudi župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak.

 

Za zveste bralce so v knjižnici Ormož pripravili izbor meseca marca, več v prispevku Petra Kiriča:

ČRNA KRONIKA:

Danes, nekaj po 3. uri so policisti PP Podlehnik na njihovem območju ustavili voznika kombiniranega vozila, ki je v vozilu prevažal kar 34 tujcev, državljanov Afganistana, Pakistana in Bangladeša. Voznik, 39-letni Ruski državljan je iz vozila pobegnil, vendar so ga policisti kmalu za tem prijeli in pridržali, so sporočili s PU Maribor.