Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA

22 mar

Gost našem studiu je bil župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak, ki je pojasnil aktualno situacijo in ukrepe, ki jih izvaja občina Ormož ob sočasnem spoštovanju vladnih ukrepov. Prispevek je pripravil Peter Kirič:

V Ormožu do sedaj nismo zaznali okužbe s kokonavirusom. Aktualno stanje je komentirala Alenka Simonič, vodja nujne medicinske pomoči v ZD Ormož.

 

Ali veste, da si lahko v času zaprtja knjižnice knjige vseeno izposojate? In to celo knjige, za katere so vam knjižničarji še pred kratkim trdili, da boste zaradi dolge čakalne vrste nanje morali čakati tudi več mesecev. Iz ormoške knjižnice sporočajo, da v tem času uporabite sistem Biblos, v katerega je vključena tudi ormoška knjižnica. Trenutno vam je v eKnjižnici na voljo več kot 400 knjig, za dostop do njih pa potrebujete zgolj uporabniško ime in geslo ter namensko aplikacijo Biblos2, ki si jo brezplačno prenesete iz Google Play (naprave Android) oz. App Store (naprave iOS). Vsi člani uporabniško ime že imate, to je številka članske izkaznice, geslo pa je enako geslu storitve Moja knjižnica. PH 

Tudi Javne službe Ptuj so se prilagodile epidemiji s koronavirusum. Zaprta je uprava, mestna blagajna, tudi zbirni center Cero Gajke ter Center ponovne uporabe na lokaciji Cero Gajk. Ne vozi Šoferko in tudi koles v sistemu Bicikl si ni možno izposoditi. Iz Javnih služb so sporočili še, da začasno spreminjajo protokol pri izvedbi pogrebov. Pogrebna slovesnost se bo izvajala zunaj in v najožjem družinskem krogu, izvajal se bo najožji strokovni protokol pogrebne slovesnosti, to pomeni brez govornikov, pevcev in godbenika. Poslovitev in položitev žare se bo izvajala samo 30 minut pred pogrebom. PH 

Ptujska klet je na priznanih mednarodnih ocenjevanjih vin dopolnila svojo bogato zbirko medalj in priznanj. Več kot 350 medaljam in priznanjem v tem tisočletju sta se z zlatima medaljama pridružila Mistik 2019, kurentovo vino, zvrst iz enega vinograda na ocenjevanju Mundus vini v Nemčiji ter Sauvignon arhiva 1970 na svetovnem prvenstvu sauvignonov - Mondial du Sauvignon v Franciji. PH 

ČRNA KRONIKA

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 364 klicev, od tega 81 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

Izpostavljamo:

Včeraj popoldan je 64-letni moški vozil neregistrirano kolo z motorjem in med vožnjo je izgubil oblast nad vozilom, zaradi tega padel na desni bok in se ob tem hudo telesno poškodoval. Med vožnjo ni uporabljal homologirane zaščitne čelade. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Včeraj popoldan je 38-letni moški v gozdu v Brengovi obrezoval drevesa. Ob tem se je z verižno motorno žago porezal po levi nogi. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Policisti so ugotovili, da poškodovani moški pri delu ni uporabljal zaščitnih sredstev (zaščitnih čevljev, rokavic in varnostne čelade), po do sedaj zbranih obvestilih tudi nima opravljenega izpita za varno delo z motorno žago.

 

 • Požar, eksplozija 5. 04. 2020 15:32
  Ob 15.32 je v bližini naselja Vidonci, občina Grad, zagorelo v gozdu na površini okoli 5 hektarjev. Gasilci PGD Boreča, Gornji Petrovci, Vidonci, Grad, Križevci, Neradnovci, Dolnji Slaveči in Kovačevci so požar omejili in pogasili. Gasilci PGD Vidonci in Kovačevci ostajajo na požarni straži.
 • Požar, eksplozija 5. 04. 2020 13:10
  Ob 13.14 je v Pavlovcih, občina Ormož, ob železniški progi gorela suha trava. Požar na površini 150 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Hardek in Ormož.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 6.april 2020 ob 09:07

  Zastoj tovornih vozilje pred predorom Karavanke proti Avstriji, približno 1, 5 km.

  Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Cesta Kranj - Jezersko bo v Tupaličah zaradi izgradnje krožišča predvidoma do 12. 4. zaprta. Obvoz bo po lokalnih cestah.

  Zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni veljajo številne omejitve pri pretoku oseb in blaga med državami. Za več informacij preverite v rubriki Iz novic.

  OSTANIMO DOMA

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 4.4.2020
RADIOaktivnih11 - 31.03.2020