Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK

23 mar

V ormoškem zdravstvenem domu je danes potekala novinarska konferenca ob prvih dveh primerih okužbe s koronavirusom v občini Ormož.

20200323 093603

Kakšna so napotila za nošenje zaščitne opreme za samozaščito doma in ob obisku trgovin?

Zato je poveljnik CZ Ludvik Hriberšek pozval k strogemu spoštovanju ukrepov za preprečitev z okužbo.

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so od petka do danes zjutraj obravnavali naslednje dogodke in pojave:

PETEK 20. 3. 2020

Ob 11:11 so bili obveščeni o prometni nesreči v Ormožu. Ker je šlo za minimalno materialno škodo in sta voznika izpolnjevala pogoje za vožnjo, so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 20:52 so bili obveščeni o sporu v družini na območju naselja Ivanjkovci. Na kraju so policisti ugotovili, da je v družini prišlo do verbalnega spora, oziroma kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru, zato je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

SOBOTA 21. 3. 2020

Ob 8:00 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije, na lokalni cesti izven naselja Mala vas pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v sovo in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

NEDELJA 22. 3. 2020

Ob 19:45 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek, na glavni cesti izven naselja Trgovišče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v zajca in si poškodoval vozilo.

Ob 5:35 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek, na lokalni cesti izven naselja Vičanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 23. 3. 2020:

Policisti bodo izvajali vse nujne interventne dogodke.

V povezavi z že znanimi ukrepi za omejitev širjenja COVID-19 in preprečevanja novih okužb, vam policisti svetujejo, da se dosledno upošteva vsa opozorila in prepovedi, predvsem pa ostanite doma in ostanite zdravi.

 • Požar, eksplozija 5. 04. 2020 15:32
  Ob 15.32 je v bližini naselja Vidonci, občina Grad, zagorelo v gozdu na površini okoli 5 hektarjev. Gasilci PGD Boreča, Gornji Petrovci, Vidonci, Grad, Križevci, Neradnovci, Dolnji Slaveči in Kovačevci so požar omejili in pogasili. Gasilci PGD Vidonci in Kovačevci ostajajo na požarni straži.
 • Požar, eksplozija 5. 04. 2020 13:10
  Ob 13.14 je v Pavlovcih, občina Ormož, ob železniški progi gorela suha trava. Požar na površini 150 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Hardek in Ormož.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 6.april 2020 ob 11:45

  Predmet na vozišču ovira promet na primorski avtocesti na razcepu Nanos proti Ljubljani.

  Zastoj tovornih vozilje pred predorom Karavanke proti Avstriji, približno 1, 5 km.

  Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Cesta Kranj - Jezersko bo v Tupaličah zaradi izgradnje krožišča predvidoma do 12. 4. zaprta. Obvoz bo po lokalnih cestah.

  Zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni veljajo številne omejitve pri pretoku oseb in blaga med državami. Za več informacij preverite v rubriki Iz novic.

  OSTANIMO DOMA

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 4.4.2020
RADIOaktivnih11 - 31.03.2020