Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA

25 mar

Tudi danes, 25. marca, na materinski dan, smo poklicali v Zdravstveni dom Ormož. Kakšno je trenutno stanje boste slišali v nadaljevanju.

Preverili smo, kako poteka šola na daljavo pri Veliki Nedelji. Prispevek Petra Kiriča.

Danes, 25. marca, praznujemo materinski dan, ki je posvečen vsem materam. Od kod izvira zgodovinsko ozadje je preveril Peter Kirič, ki je k pogovoru povabil vodjo ormoške enote Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož.

 

ČRNA KRONIKA:

 

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Ob 06.04 so bili obveščeni o prometni nesreči v Središču ob Dravi. Šlo je za materialno škodo, voznica pa se je tudi lahko telesno poškodovala.

Ob 18:56 so v naselju Gornji Ključarovci obravnavali prometni dogodek, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno.

Napoved aktivnosti za sredo 25. marca:

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel).

Opravljali bodo nadzor nad spoštovanjem Odloka o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji

V povezavi z že znanimi ukrepi za omejitev širjenja COVID-19 in preprečevanja novih okužb, vam policisti svetujejo, da dosledno upoštevate vsa opozorila in prepovedi, predvsem pa ostanite doma in ostanite zdravi.

 

 

 

 • Požar, eksplozija 5. 04. 2020 15:32
  Ob 15.32 je v bližini naselja Vidonci, občina Grad, zagorelo v gozdu na površini okoli 5 hektarjev. Gasilci PGD Boreča, Gornji Petrovci, Vidonci, Grad, Križevci, Neradnovci, Dolnji Slaveči in Kovačevci so požar omejili in pogasili. Gasilci PGD Vidonci in Kovačevci ostajajo na požarni straži.
 • Požar, eksplozija 5. 04. 2020 13:10
  Ob 13.14 je v Pavlovcih, občina Ormož, ob železniški progi gorela suha trava. Požar na površini 150 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Hardek in Ormož.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 6.april 2020 ob 09:07

  Zastoj tovornih vozilje pred predorom Karavanke proti Avstriji, približno 1, 5 km.

  Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Cesta Kranj - Jezersko bo v Tupaličah zaradi izgradnje krožišča predvidoma do 12. 4. zaprta. Obvoz bo po lokalnih cestah.

  Zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni veljajo številne omejitve pri pretoku oseb in blaga med državami. Za več informacij preverite v rubriki Iz novic.

  OSTANIMO DOMA

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 4.4.2020
RADIOaktivnih11 - 31.03.2020