Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK

26 mar

V ormoškem zdravstvenem domu smo preverili kakšno je stanje z okuženimi. Alenka Simonič, vodja službe nujne medicinske pomoči nam je povedala, da so registrirali novo okužbo. Več v prispevku:

Na Osnovni šoli Sveti Tomaž v času zaprtja Osnovne šole in vrtca izvajajo pouk preko elektronskih pomagal.

Kako sprejemati odnos do vina, kot alkoholno pijačo, ali kot hrano? Lidija Ruška, dipl. inženirka živilske tehnologije nam je pojasnila, kako se pravilno zoperstavljamo okužbam z virusi.

Tudi v Občini Lenart budno spremljajo nastalo situacijo glede širjenja corona virusa COVID-19. V Občini Lenart imajo v tem trenutku dva okužena, o trenutnih razmerah pa župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger pravi:

V nekaterih občinah so se župani odločili za razkuževanje javnih površin, o teh aktivnostih pa župan mag. Kramberger pravi:

V zadnjem času se na družbenih omrežjih pojavljajo apeli županu, da naj zapre lenarško podjetje, ki zaposluje največ ljudi. Na te apele župan mag. Janez Kramberger odgovarja:

ČRNA KRONIKA:

Ormoške policistke in policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednje dogodke in pojave:

Ob 13.49 uri so v naselju Ormož obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Po opravljenem ogledu je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za četrtek 26. marca:

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel). Opravljali bodo nadzor nad spoštovanjem Odloka o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Še opozorilo!

Na cestah na območju PU Maribor so zaradi sneženja in relativno nizkih temperatur zimske razmere. Nekatere ceste so deloma zasnežene, mokre in spolzke. Voznike, še posebej tiste, ki so na svojih vozilih že namestili letne pnevmatike, opozarjajo na povečano previdnost, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti, vozilu in svojim sposobnostim.

V povezavi z že znanimi ukrepi za omejitev širjenja COVID-19 in preprečevanja novih okužb, vam policisti svetujejo, da se dosledno upošteva vsa opozorila in prepovedi, predvsem pa ostanite doma in ostanite zdravi.

 

 

 

 • Požar, eksplozija 5. 04. 2020 15:32
  Ob 15.32 je v bližini naselja Vidonci, občina Grad, zagorelo v gozdu na površini okoli 5 hektarjev. Gasilci PGD Boreča, Gornji Petrovci, Vidonci, Grad, Križevci, Neradnovci, Dolnji Slaveči in Kovačevci so požar omejili in pogasili. Gasilci PGD Vidonci in Kovačevci ostajajo na požarni straži.
 • Požar, eksplozija 5. 04. 2020 13:10
  Ob 13.14 je v Pavlovcih, občina Ormož, ob železniški progi gorela suha trava. Požar na površini 150 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Hardek in Ormož.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 6.april 2020 ob 09:07

  Zastoj tovornih vozilje pred predorom Karavanke proti Avstriji, približno 1, 5 km.

  Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Cesta Kranj - Jezersko bo v Tupaličah zaradi izgradnje krožišča predvidoma do 12. 4. zaprta. Obvoz bo po lokalnih cestah.

  Zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni veljajo številne omejitve pri pretoku oseb in blaga med državami. Za več informacij preverite v rubriki Iz novic.

  OSTANIMO DOMA

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 4.4.2020
RADIOaktivnih11 - 31.03.2020