Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK

V ormoškem zdravstvenem domu smo tudi danes preverili, kakšno je stanje z okuženimi. Več v prispevku Petra Kiriča:

V Centru starejših občanov Ormož so spremenili dostavo hrane za zunanje uporabnike, ki jim zagotavljajo tople obroke – kosila, z namenom preprečitve okužbe s koronavirusom. Več v prispevku Petra Kiriča:

Ptujska občina se je odločila nekoliko olajšati tegobe tistim, ki trenutno zaradi izbruha epidemije koronavirusa trpijo poslovno škodo. Med drugim bodo najemnike občinskih prostorov, ki ne morejo opravljati dejavnosti, v celoti oprostili plačila najemnine najmanj za marec in april, za uporabo javne površine pa še mesec dni po koncu epidemije. STA

Krizni štab UKC Maribor je sprejel sklep o aktivaciji faze 5, ki bo zaradi omejevanja širjenja novega koronavirusa veljala od ponedeljka. Kot so sporočili, je razlog hitro naraščanje števila okuženih bolnikov, ki rabijo intenzivno terapijo. Doživeli so tudi prvi vdor okuženega bolnika v območje, kjer so bolniki z drugimi boleznimi in brez okužbe. STA

Kako delujejo na nas vitamini in kakšno vlogo ima med v naši prehrani in ohranjanju zdravja, nam je zaupala Lidija Ruška, ki priporoča tudi zmerno uživanje vina v vsakodnevnem življenju, ki je edina antivirulentna alkoholna pijača.

Sobotna oddaja male nogice je bila posneta zadnji dan pred zaprtjem vrtcev in osnovnih šol. Kaj so nam povedali otroci skupine Čebelice v velikonedeljskem vrtcu, boste slišali v prispevku, ki ga je pripravil Peter Kirič. Celotna oddaja bo na sporedu jutri v soboto, 28. marca, ob 10.15, ponovitev pa sledi v nedeljo 29. marca ob 9.30.

ŠPORT:

Na četrtkovi izredni konferenčni seji rokometnih prvoligašev lige NLB se je vseh 12 slovenskih klubov odločilo za predčasen konec sezone. Obveljali so izidi po 21. krogih, smetano pa je sedmič zaporedoma in skupno 24. osvojila celjska zasedba. Za Celjani so se zvrstile ekipe: Riko Ribnica, Trimo Trebnje, Gorenje Velenje, Dobova, Jeruzalem Ormož, Krka, Koper, Slovenj Gradec, Urbanscape Loka, Maribor Branik in Butan plin Izola. Ormožani so torej zasedli 6. mesto. Več o zaključku sezone z Mladenom Grabovcem jutri v Lokalnem utripu.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj ob 18.45 obravnavali pokol kokoši. V hlevu prijavitelja je pes pokončal tri kokoši. Lastnik psa je dobil plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu živali. O napadu psa pa so obvestili tudi pristojne na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

 

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 04:40

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo danes do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Danes predvidoma ob 6. uri, bodo do ponedeljka, 5.10., v sklopu del zaprli priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020