Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA

Včeraj (petek) se je število okuženih s koronavirusom v Sloveniji povečalo za 52, na 684. Narašča predvsem število okuženih stanovalcev in zaposlenih v domovih za starejše. Okužena sta tudi dva oskrbovanca ljutomerskega doma. Tudi na območju Ormoža je nekaj okuženih, o čemer smo vsak dan poročali, preverili pa smo tudi stanje v Središču o Dravi. Prispevek Petra Kiriča 

 

V Pomurju je zaradi koronovirusne bolezni aktiviranih vseh 27 občinskih štabov civilne zaščite (CZ), ki pomagajo oskrbovati predvsem ranljive skupine z živili in skrbeti za njihovo varstvo. Po oceni poveljnika štaba CZ za Pomurje Martina Smodiša so se občine dobro organizirale, največ težav pa imajo pri oskrbi z zaščitnimi sredstvi. (STA) 

Tudi v Zdravstvenem domu Lenart se na vse pretege trudijo zajeziti okužbe z koronavorusom. Direktor Zdravstvenega doma Lenart, Jožef Kramberger, dr. med., je pojasnil ukrepe, ki jih izvajajo z namenom preprečitve okužb. 

 

Prometnovarnostne razmere na ptujskem območju so bile lani v primerjavi z letom 2018 ugodnejše kljub prometni nesreči s smrtnim izidom, v kateri je bil udeležen voznik traktorja na javni poti na območju Rogoznice. Po podatkih občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu so lani našteli manj nesreč in manj telesno poškodovanih. (STA) 

ŠPORT: 

Rokometna zveza Slovenije je sporočila, da se je sezona 2019/20 končala predčasno, naslov državnega prvaka je pripadel ekipi Celje Pivovarna Laško. Ormoški Vinarji so zasedli 6. mesto. Odločitev so na četrtkovi izredni konferenčni seji soglasno sprejeli predstavniki vseh 12 klubov Lige NLB. Pričakovano, pravi športni direktor RK Jeruzalem Ormož, Mladen Grabovac.

 

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 06:48

  Zaradi prometne nesreče je na štajerski avtocesti, med priključkoma Šentjakob in Sneberje proti Ljubljani, promet oviran.

  Na štajerski avtocesti je promet oviran zaradi okvare vozila med Dramljami in Pletovarji proti Mariboru.

  Žival na vozišču ovira promet na južni ljubljanski obvoznici na razcepu Malence. Opozorilo velja za območje celotnega razcepa, saj je žival še živa.

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Do ponedeljka, 5. 10., bo zaprt priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020