Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK

Na današnji (ponedeljek) novinarski konferenci v ZD Ormož so župan Danijel Vrbnjak, zdravnica Alenka Simonič, poveljnik civilne zaščite Ludvik Hriberšek in direktorica Centra za starejše občane Ormož Janja Jurkovič podali nove informacije in ukrepe na območju Ormoža. Potrjenih novih okužb v občini Ormož ni, torej smo pri številu 4. Tokrat boste slišali več pojasnil župana Danijela Vrbnjaka.

 

Več iz tiskovne konference v jutrišnjem Lokalnem utripu. Glede ukrepov in stanja okuženih smo poklicali tudi v občino Središče ob Dravi.

 

V času epidemije koronavirusa so na bankah skrajšali delovni čas in zaprli nekatere poslovalnice. Po podatkih na spletnih straneh je razvidno, da v Ormožu od ponedeljka do petka deluje le poslovalnica Nove KBM, in sicer med 8.30 in 13. uro. Poslovalnice vse ostalih bank v Ormožu so zaprte. Bodo pa v času izplačila pokojnin nekatere odprle svoja vrata. Jutri (torek) in v sredo (1. april) bo v Ormožu zaradi izplačevanja pokojnin odprta Deželna banka Slovenije. Jutri (torek) in v četrtek, 2. aprila bodo za dva dni odprli tudi poslovalnico Intesa Sanpaolo bank. Obe bosta ta dva dneva odprti med 8.30 in 13. uro. Poslovalnici SKB banke sta v Ormožu in Ljutomeru zaprti. Nadomestna poslovalnica je v Murski Soboti. Banke upokojence vseeno naprošajo, da ob izplačilu pokojnine poslovalnico obiščejo le v nujnem primeru. Svetujejo dvig denarja na bankomatu in plačevanje z bančno kartico. KGŠ 

Zaradi epidemije koronavirusa velja vladni ukrep, da se na pokopališču lahko zbere samo do 5 oseb. Pogrebne slovesnosti se izvajajo po minimalnem protokolu brez govornikov, pevcev in godbenika. Žare se v poslovilne vežice postavijo le pol ure pred pogrebom. 

V ljutomerskem domu starejših občanov so po petkovi potrditvi dveh okužb z novim koronavirusom v nedeljo zvečer potrdili štiri dodatne okužbe. Zdaj testirajo tiste, ki so bili v stiku z okuženimi, županja pa je odredila zaprtje obeh ljutomerskih parkov in javne površine pred domom. STA 

Civilna iniciativa Za ptujsko obvoznico je na mestno občino nedavno vložila pobudo, da bi direkcijo za infrastrukturo pozvali k nujni preplastitvi delov Ormoške ceste, saj je celovita rekonstrukcija in obnova ceste trenutno preložena. Na direkciji v zvezi s tem za STA odgovarjajo, da delna preplastitev ni primerna rešitev.

ČRNA KRONIKA:

Za zdaj še neznani storilec je konec preteklega tedna vlomil v skladiščni zabojnik podjetja na Ptuju in iz njega ukradel več kosov različnega orodja za montažo električnih in vodovodnih napeljav. Kot so sporočili iz mariborske policijske uprave, je bilo podjetje zaradi kraje oškodovano za okoli 20.000 evrov. STA

Sinoči (nedelja) ob 21.40 se je na lokalni cesti Malna–Lenart v Slovenskih goricah izven naselja Lenart zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 39-letni voznik motornega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave. STA

V Šturmovcih v občini Videm pa je sinoči pred 22. uro gorelo v naravi. Videmski gasilci so požar suhe trave in podrasti pogasili.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 12:18

  Ovire na vozišču:
  - Na štajerski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt prehitevalni pas med Slovensko Bistrico jug in počivališčem Tepanje proti Ljubljani.

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes po 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020