Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA

Število okuženih varovancev z boleznijo covid-19 v domu za starejše v Ljutomeru še vedno narašča. Od 30 stanovalcev, ki so jih testirali v torek, je bilo pozitivnih šest, tako da jih je skupno že 22. Med njimi je 20 stanovalcev in dve zaposleni, je poročala STA. Medtem ko v ljutomerskem Centru za starejše občane narašča število okuženih, v ormoškem centru za starejše občane okuženih še ni. Direktorica Centra za starejše občane Ormož Janja Jurkovič je na novinarski konferenci v ponedeljek razložila, kako se trudijo, da tako tudi ostane.

Tudi število okuženih na širšem ormoškem območju ni naraslo, še vedno so štirje okuženi, je danes dejala zdravnica Alenka Simonič. Z njo se je pogovarjal Peter Kirič.

Število okuženih se na Ormoškem ni povečalo. Kljub temu je novo žarišče okužbe blizu in se moramo ukrepov še naprej strogo držati, je dejal poveljnik CZ Ludvik Hriberšek. Prispevek Petra Kiriča.

V Mladinskem centru Ormož bodo skupaj z Občino Ormož organizirali šivanje zaščitnih mask.

Pozivajo udeležence šiviljskih tečajev in vse ostale, ki imajo šivalni stroj in so spretni v šivanju, da se pridružijo akciji in pomagajo. Material za izdelavo zaščitnih mask je že možno prevzeti na Občini Ormož. Za več informacij pokličite telefonsko številko 02/741 53 00. Maske bodo nato razdelili občanom občine Ormož. PH

Na šolah in fakultetah že tretji teden ni otroškega in mladostnega vrveža. Učenci, dijaki in študentje namreč nova znanja osvajajo doma. Delo pa so morale prilagoditi tudi glasbene šole. Peter Kirič se je pozanimal, kako so se prilagodili na Glasbeni šoli Ormož.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 12:53

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Škofije, Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes po 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020