Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK

V Domu starejših občanov Ljutomer število okuženih s koronavirusom še naprej strmo narašča. V sredo zvečer je bilo v domu potrjenih že 33 okužb. Dom v Ljutomeru je tako večje žarišče koronavirusa v Sloveniji, poroča portal prlekija on net.

Tudi danes zjutraj (četrtek) smo poklicali zdravnico Alenko Simonič v ZD Ormož, ki je dejala, da na Ormoškem ni novih okužb s koronavirusom in da smo še vedno pri štirih okuženih. Peter Kirič se je z njo pogovarjal tudi o delu prostovoljcev.

Od ponedeljka naprej velja ukrep obveznega razkuževanja večstanovanjskih stavb. V želji, da izveste več, smo poklicali poveljnika Civilne zaščite Občine Ormož, Ludvika Hriberška.

Kaj se nam obeta, če pride do povečane obolevnosti na širšem ormoškem območju? Odgovore sta podala direktorica CSO Janja Jurkovič in župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak.

ČRNA KRONIKA:

V Vinskem Vrhu v občini Ormož se je včeraj domačin pri podiranju drevesa huje poškodoval. Do nesreče pri delu je prišlo po 18. uri. Ponesrečencu so pri oskrbi in prenosu do helikopterja slovenske vojske pomagali reševalci in gasilci iz Miklavža pri Ormožu. Hudo poškodovanega je helikopter odpeljal v UKC Maribor.

S Centra za obveščanje Ptuj so sporočili, da je včeraj pred 19. uro na Dobravi v občini Ormož iz vozečega vozila iztekalo motorno olje. Ormoški gasilci so motorno olje v dolžini okoli 200 metrov počistili.

 

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 04:40

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo danes do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Danes predvidoma ob 6. uri, bodo do ponedeljka, 5.10., v sklopu del zaprli priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020