Print this page

LOKALNI UTRIP ČETRTEK

V Domu starejših občanov Ljutomer število okuženih s koronavirusom še naprej strmo narašča. V sredo zvečer je bilo v domu potrjenih že 33 okužb. Dom v Ljutomeru je tako večje žarišče koronavirusa v Sloveniji, poroča portal prlekija on net.

Tudi danes zjutraj (četrtek) smo poklicali zdravnico Alenko Simonič v ZD Ormož, ki je dejala, da na Ormoškem ni novih okužb s koronavirusom in da smo še vedno pri štirih okuženih. Peter Kirič se je z njo pogovarjal tudi o delu prostovoljcev.

Od ponedeljka naprej velja ukrep obveznega razkuževanja večstanovanjskih stavb. V želji, da izveste več, smo poklicali poveljnika Civilne zaščite Občine Ormož, Ludvika Hriberška.

Kaj se nam obeta, če pride do povečane obolevnosti na širšem ormoškem območju? Odgovore sta podala direktorica CSO Janja Jurkovič in župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak.

ČRNA KRONIKA:

V Vinskem Vrhu v občini Ormož se je včeraj domačin pri podiranju drevesa huje poškodoval. Do nesreče pri delu je prišlo po 18. uri. Ponesrečencu so pri oskrbi in prenosu do helikopterja slovenske vojske pomagali reševalci in gasilci iz Miklavža pri Ormožu. Hudo poškodovanega je helikopter odpeljal v UKC Maribor.

S Centra za obveščanje Ptuj so sporočili, da je včeraj pred 19. uro na Dobravi v občini Ormož iz vozečega vozila iztekalo motorno olje. Ormoški gasilci so motorno olje v dolžini okoli 200 metrov počistili.