Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK

Število okuženih z novim koronavirusom v Domu starejših občanov Ljutomer se je povečalo za osem, skupno jih je tako 41. V četrtek pozno popoldne so iz doma v hiše turističnega kompleksa Bioterme Mala Nedelja preselili 15 stanovalcev, ki niso okuženi z novi koronavirusom in lahko skrbijo zase, ostajajo pa v karanteni. Zanje bo organizirana posebna kuhinja, pa tudi zdravstvena oskrba, ki jo bo izvajal Zdravstveni dom Ljutomer. V reševanje razmer so se vključili tudi matična občina Ljutomer, civilna zaščita in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), ki je odobril lokacijo. Po besedah ljutomerskega podžupana Nika Miholiča je selitev potekala brez zapletov. S tem so v domu pridobili deset sob, po katerih bodo lahko razmestili stanovalce, ki ostajajo v njem. Dom bodo razdelili na tri izolirana območja, na prvem bodo zdravi, na drugem sumljivi in na tretjem oboleli oskrbovanci. Na občini tudi menijo, da bi se morala v reševanje težav vključiti tudi država in da bi morali že prej najti primerno zdravilišče, kamor bi lahko preselili stanovalce, ki niso okuženi. Zaradi nevarnosti vse več obolelih v sodelovanju z vlado še vedno iščejo večje alternativne prostore v regiji, poroča portal rtvslo.si.

V ormoškem Zdravstvenem domu smo se pozanimali o morebitnih spremembah stanja obolelih za korionavirusom.

V občini Središče ob Dravi budno bdijo nad izpolnjevanjem ukrepov, ki veljajo z namenom preprečitve okužbe z koronavirusom. Da bi izvedeli, kakšno je spoštovanje teh ukrepov, smo poklicali župana občie Središče ob Dravi Jurija Borka. Več v prispevku.

Tudi v drugih občinah pospešeno šivajo maske in tako pomagajo pri samozaščiti občank in občanov. Tudi v občini Starše je tako. Župan Bojan Kirbiš o uspešni akciji šivanja in razdeljevanja mask pove:

Oddajo Male nogice, ki bo predvajana jutri, smo posneli na OŠ Kog med otroci od 1. do 4. razreda. Oddajo je pripravil Peter Kirič

ČRNA KRONIKA:

Kurjenje v naravi je še vedno prepovedano. Ker tega ni upošteval občan iz Žerovincev v občini Ormož, ki je včeraj popoldne kuril odpadne veje in podrast, so žerovinski in ivanjkovski gasilci požar morali pogasiti. Zaradi požara v naravi je včeraj zvečer v Zamušanih v občini Gorišnica zgorela gozdna podrast v izmeri 80 kvadratnih metrov. Omejili in pogasili so za gasilci iz Zamušanov. V Odrancih v Prekmurju pa je zagorela topla greda zraven lesene ograje. Požar so do prihoda gasilcev že pričeli gasiti lastniki. Še največ škode pa je nastalo pri požaru avtomobila. V Trdobojcih v občini Videm je včeraj zjutraj požar v celoti uničil osebno vozilo, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

Ormoški policisti bodo ta konec tedna poostreno nadzirali, ali občani spoštujemo Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih ter prepoved gibanja izven lastne občine.

 

 

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 06:14

  Na štajerski avtocesti je promet oviran zaradi okvare vozila med Dramljami in Pletovarji proti Mariboru.

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Do ponedeljka, 5. 10., bo zaprt priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020