Print this page

LOKALNI UTRIP PETEK

Število okuženih z novim koronavirusom v Domu starejših občanov Ljutomer se je povečalo za osem, skupno jih je tako 41. V četrtek pozno popoldne so iz doma v hiše turističnega kompleksa Bioterme Mala Nedelja preselili 15 stanovalcev, ki niso okuženi z novi koronavirusom in lahko skrbijo zase, ostajajo pa v karanteni. Zanje bo organizirana posebna kuhinja, pa tudi zdravstvena oskrba, ki jo bo izvajal Zdravstveni dom Ljutomer. V reševanje razmer so se vključili tudi matična občina Ljutomer, civilna zaščita in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), ki je odobril lokacijo. Po besedah ljutomerskega podžupana Nika Miholiča je selitev potekala brez zapletov. S tem so v domu pridobili deset sob, po katerih bodo lahko razmestili stanovalce, ki ostajajo v njem. Dom bodo razdelili na tri izolirana območja, na prvem bodo zdravi, na drugem sumljivi in na tretjem oboleli oskrbovanci. Na občini tudi menijo, da bi se morala v reševanje težav vključiti tudi država in da bi morali že prej najti primerno zdravilišče, kamor bi lahko preselili stanovalce, ki niso okuženi. Zaradi nevarnosti vse več obolelih v sodelovanju z vlado še vedno iščejo večje alternativne prostore v regiji, poroča portal rtvslo.si.

V ormoškem Zdravstvenem domu smo se pozanimali o morebitnih spremembah stanja obolelih za korionavirusom.

V občini Središče ob Dravi budno bdijo nad izpolnjevanjem ukrepov, ki veljajo z namenom preprečitve okužbe z koronavirusom. Da bi izvedeli, kakšno je spoštovanje teh ukrepov, smo poklicali župana občie Središče ob Dravi Jurija Borka. Več v prispevku.

Tudi v drugih občinah pospešeno šivajo maske in tako pomagajo pri samozaščiti občank in občanov. Tudi v občini Starše je tako. Župan Bojan Kirbiš o uspešni akciji šivanja in razdeljevanja mask pove:

Oddajo Male nogice, ki bo predvajana jutri, smo posneli na OŠ Kog med otroci od 1. do 4. razreda. Oddajo je pripravil Peter Kirič

ČRNA KRONIKA:

Kurjenje v naravi je še vedno prepovedano. Ker tega ni upošteval občan iz Žerovincev v občini Ormož, ki je včeraj popoldne kuril odpadne veje in podrast, so žerovinski in ivanjkovski gasilci požar morali pogasiti. Zaradi požara v naravi je včeraj zvečer v Zamušanih v občini Gorišnica zgorela gozdna podrast v izmeri 80 kvadratnih metrov. Omejili in pogasili so za gasilci iz Zamušanov. V Odrancih v Prekmurju pa je zagorela topla greda zraven lesene ograje. Požar so do prihoda gasilcev že pričeli gasiti lastniki. Še največ škode pa je nastalo pri požaru avtomobila. V Trdobojcih v občini Videm je včeraj zjutraj požar v celoti uničil osebno vozilo, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

Ormoški policisti bodo ta konec tedna poostreno nadzirali, ali občani spoštujemo Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih ter prepoved gibanja izven lastne občine.