Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA

Tudi danes zjutraj smo poizvedovali po aktualnem stanju na ormoškem območju. Peter Kirič je poklical Alenko Simonič dr. med..

Število okuženih z novim koronavirusom v domu starejših občanov Ljutomer se je povečalo za enega varovanca in enega zaposlenega. Skupno jih je 43, njihovo stanje je stabilno. Direktor doma Tomislav Nemec je sporočil, da je počutje stanovalcev in zaposlenih stabilno, izvajajo pa vse ukrepe v skladu z navodili strokovne koordinacijske skupine. "Tako smo na podlagi njene odločitve in ogleda začasno preselili 15 samostojnih in na virus negativnih stanovalcev v primerno okolje Bioterm in s tem sprostili nekaj zmogljivosti, da lahko ustrezno pripravimo izolacijo za večje število stanovalcev v tretjem nadstropju," pojasnjuje Nemec. Pri zdravstveni oskrbi varovancev pomagajo tudi zaposleni iz ljutomerskega zdravstvenega doma. Trem, ki so pomagali že prejšnji teden, se jih bo pridružilo še sedem. Dva bosta delala v domu, pet pa jih bo v toplicah. Različni ostajajo pogledi na prehrano. To bodo tudi za v toplice premeščene varovance še vedno pripravljali v domu. Na ljutomerski občini so zaradi tega zaskrbljeni, saj je dom okužen in po njihovem prepričanju hrane iz doma ne bi smeli voziti zdravim oskrbovancem, ampak bi jo lahko pripravljali v kuhinji Bioterm. Kuhinja v domu starejših občanov je izolirana, tam zaposleni imajo posebne vhode, strokovnjake, obvladajo potrebe varovancev, paziti pa morajo na prevoz do Bioterm.

Stanje 29 državljanov v izolaciji v gostilni v Dolgi vasi, med katerimi je sedem okuženih, je dobro in za zdaj ne kažejo bolezenskih znakov. Iz Lendave je v petek prišla novica, da sta prva, ki sta bila na njihovem območju pozitivna na novi koronavirus, po novih testiranjih negativna in nista več v izolaciji. V Splošni bolnišnici Murska Sobota bolnike z znaki okužbe z novim koronavirusom, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo, še vedno sprejemajo na posebnem oddelku za covid-19. Po potrditvi okužbe jih premestijo na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor. Ko bodo zmogljivosti v Mariboru zasedene, jih bodo zdravili v bolnišnici v Murski Soboti, poroča spletni portal rtvslo.si

V torek, 2. aprila, je potekala dopisna seja Občinskega sveta Občine Ormož, na kateri je bilo sprejetih 11 ukrepov za pomoč posameznikom in podjetnikom, ki jih je nova situacija, v kateri smo se znašli , ekonomsko prizadela. Sprejete ukrepe je predstavil župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak.

Kakšni so ukrepi in delo Kmetijsko gozdarskega zavoda-Kmetijsko svetovalne službe Ormož, zdaj, ko je vnos zbornih vlog prekinjen in koliko škode je povzročila pozeba v minulih dneh, nam je pojasnil vodja ormoške enote, Bojan Mlakar.

ČRNA KRONIKA:

Včeraj, okoli 10.40 je 25-letni moški v svojem gozdu v Vranjem vrhu, sam opravljal gozdarska opravila. S traktorskim vitlom je iz gozda k cesti vlačil podrte hlode. Med tem se mu je en hlod zagozdil ob drugega. Zato je z motorno žago odžagal napeto, zagozdeno vejo, ki ga je udarila po levi rami in levem delu hrbta ter ga hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor. Policisti bodo o dogodku s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Danes zjutraj, malo pred 5. uro smo bili obveščeni o požaru na hodniku stanovanjskega bloka v Kidričevem. Policista, ki sta prihitela na kraj požara, sta z avtomobilskim gasilnim aparatom požar pogasila. Dokončno so ga sanirali gasilci. Ker se je zaradi požara razvil gost dim, so stanovalce evakuirali na prosto, dokler gasilci niso bloka prezračili. Poškodovan ni bil nihče, nastalo je okoli 1.000 evrov materialne škode. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec, na hodniku pred stanovanjem 40-letne stanovalke, zakuril papir in karton, ogenj pa se je nato razširil na leseno mizico na hodniku in še na več predmetov last navedene stanovalke. Ob pregledu stanovanjskega bloka so policisti v kletnih prostorih še na dveh mestih našli zažgan papir. Zaradi tega utemeljeno sumijo, da je bil požar podtaknjen, so sporočili s PU Maribor.

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 05:38

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7.5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Danes predvidoma ob 6. uri, bodo do ponedeljka, 5. 10., v sklopu del zaprli priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020