Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK

Na ormoškem koncu se držimo državnih in občinskih ukrepov glede preprečevanja okužb s koronavirusom. Nekaj kršitev glede druženj pa so minuli vikend vseeno opazili, je dejal župan Danijel Vrbnjak.

V današnjem jutru smo izvedeli, kakšno je stanje z okuženimi s koronavirusom na ormoškem območju. Peter Kirič se je pogovarjal z zdravnico Alenko Simonič.

Po celotni Sloveniji veljajo vladni ukrepi, ki preprečujejo širjenje okužbe s koronavirusom. Na območju Ormoža se do ponedeljka število okuženih ni povečajo, še vedno so štirje okuženi, je dejal poveljnik civilne zaščite Ormož Ludvik Hriberšek, kar je pohvalno, a ne smemo zaspati.

V Domu starejših občanov Ljutomer so varovance preselili po nadstropjih glede na zdravstveno stanje. V domu, kjer je 90 zaposlenih in 152 stanovalcev, je potrjena okužba z novim koronavirusom pri 39 stanovalcih in štirih zaposlenih. Vseh 39 stanovalcev s potrjeno okužbo je v domu, nobeden ni v bolnišnici. STA

V mesecu aprilu bomo tudi praznovali največji krščanski praznik veliko noč. Letošnje praznovanje bo zaradi znanih vzrokov povsem drugačno v smislu druženja in skupinskega obiska blagoslova jedi. Več v prispevku.

ŠPORT:

Rokometna zveza Slovenije je, zaradi znane situacije s pandemijo koronavirusa, sezono 2019/20 končala predčasno, naslov državnega prvaka je pripadel ekipi Celje Pivovarna Laško. Za Celjane je to sedmi zaporedni in skupno 24. naslov v zgodovini. Drugo mesto je osvojila Riko Ribnica, tretji je trebanjski Trimo. Rokometaši Jeruzalema Ormoža so sezono končali na 6. mestu in tako delno izpolnili cilj, ki so si ga zadali pred sezono, saj so si v končnici prvenstva želeli nastopiti v ligi za prvaka, kar jim je predčasen zaključek sezone onemogočil.

ČRNA KRONIKA:

S ptujskega starega mostu je včeraj (nedelja) popoldan skočil starejši moški, ki pa je sam priplaval do brežine. Na pomoč so mu priskočili ptujski gasilci, ki so ga oskrbeli do prihoda reševalcev, ki so moškega, ki ni bil težje poškodovan, odpeljali v ptujsko bolnišnico. Po neuradnih informacijah naj bi moški obupal. PH

 

Ormoški policisti so v petek po 13. uri na Humu pri Ormožu obravnavali kršitev javnega reda in miru ter grožnje. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do verbalnega spora med partnerjema.

 

V noči na soboto ob 2. uri zjutraj so v Središču ob Dravi obravnavali neupoštevanje prepovedi približevanja. Prav tako je v isti zadevi oseba poskušala narediti samomor z zaužitjem različnih tablet. Z reševalnim vozilom so osebo odpeljali v bolnišnico.

 

Tako v soboto kot tudi v nedeljo so policisti na različnih lokacijah obravnavali kršitve Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih ter prepovedi gibanja izven občin. V vseh primerih sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu – Zdravstvenemu inšpektoratu RS.

 

V soboto zvečer so zaradi vožnje pod vplivom alkohola v Osluševcih vozniku odvzeli vozniško dovoljenje.

 

V nedeljo so bili obveščeni o pobegu živine iz ograde v okolici Ormoža. Kasneje je lastnik živali našel. Včeraj po 13. uri so obravnavali požar v naravi – v Pavlovcih, ob železniški progi, je gorela suha trava. Požar na površini 150 kvadratnih metrov so pogasili ormoški in hardeški gasilci.

 

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 11:44

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes ob 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020