Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK

Zdravnica Alenka Simonič je dejala, da na ormoškem območju ni novih primerov okužb s koronavirusom. Vedno več pa je duševnih stik ljudi, zato je telefon za psihološko podporo še kako dobrodošel. Z njo se je danes zjutraj pogovarjal Peter Kirič.

 

Odpravili se bomo tudi v občino Središče ob Dravi, kjer nimajo okuženih s koronavirusom in kjer razdeljujejo zaščitne maske. Peter Kirič se je pogovarjal z županom Jurijem Borkom.

Vladni in občinski ukrepi te dni prepovedujejo druženja na javnih mestih in vstopanje v druge občine. Nekaj prekrškov so policisti zaznali minuli konec tedna. A to ne pomeni, da je v naravi prepovedano gibanje. Poveljnik CZ občine Ormož Ludvik Hriberšek:

Praznovanje velike noči ima zgodovinski pomen, ki ga je osvetlila etnologinja in vodja ormoške enote Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož Nevenka Korpič.

Čeprav je knjižnica Ormož v času epidemije s koronavirusom zaprta, obstaja način, kako priti do gradiva. Kako, boste izvedeli v naslednjem prispevku Petra Kiriča:

ČRNA KRONIKA:

Sinoči malo pred 23. uro so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v Lačavesi v občini Ormož. Gasilci z Vitana, Koga in Miklavža pri Ormožu so odstranili žerjavico iz peči in saje pogasili, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

Ormoški policisti so obravnavali naslednje dogodke in pojave:

PONEDELJEK 6. 4. 2020

Ob 14.12 so bili napoteni na kraj samomora.

Ob 16.23 so na zaprosilo zdravnika nudili asistenco pri hospitalizaciji bolnika.

Ob 18.00 so prijeli 2 tujca, drž. Afganistana, ki sta pred tem ilegalno vstopila v našo državo. Po končanem postopku bodo tujca vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 19.58 so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. In udeležbo divjadi. Policisti so na kraju izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22.02 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja na kraju ni ugotovila elementov prekrška. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 05:58 so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. In udeležbo divjadi. Policisti so na kraju izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za torek dne 7. 3. 2020:

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu;

Opravljali bodo nadzor nad spoštovanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepoved gibanja izven občin. V povezavi z že znanimi ukrepi za omejitev širjenja epidemije COVID-19 in preprečevanja novih okužb, vam policisti svetujejo, da se dosledno upošteva vsa opozorila in prepovedi, predvsem pa ostanite doma in ostanite zdravi.

 • Prometna nesreča 26. 05. 2022 16:35
  Ob 16.37 je v naselju Koračice, občina Ormož, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča v obcestni jarek. Gasilci PGD Ormož so na vozilu odklopili akumulator, nudili pomoč policiji ter počistili cestišče. Poškodovanih v nesreči ni bilo.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 05. 2022 12:11
  Ob 12.15 so gasilci PGD Murska Sobota odprli vrata stanovanjske hiše v Rankovcih, občina Tišina, v kateri sta bili dve onemogli starejši osebi.
 • Požar, eksplozija 26. 05. 2022 09:48
  Ob 9.50 je v Črenšovcih zaradi kratkega stika na električni napeljavi zagorel bager. Pred prihodom gasilcev PGD Črenšovci je lastik omejil požar, gasilci pa so požar pogasili, odklopili akumulator in z termovizijsko kamero pregledali delovni stroj.
 • Prometno poročilo, četrtek 26.maj 2022 ob 22:17

  Delo na cesti

  Na primorski avtocesti bo do 24. junija zaradi gradnje obvoznice na Vrhniki zaprt izvoz Vrhnikaiz smeri Kopra. Obvoz je preko priključka Logatec.

  Lenart - Gornja Radgona, pri Spodnjih Žerjavcih zaprta do 8. junija.

  Zaprta cesta Žiče - Slovenske Konjice, v Žičah do 31. maja.

  Prireditve

  V petek, 27. maja, bo kolesarska prireditev na cesti Učja - Kobarid - Livek. Več.