Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK

Zdravnica Alenka Simonič je dejala, da na ormoškem območju ni novih primerov okužb s koronavirusom. Vedno več pa je duševnih stik ljudi, zato je telefon za psihološko podporo še kako dobrodošel. Z njo se je danes zjutraj pogovarjal Peter Kirič.

 

Odpravili se bomo tudi v občino Središče ob Dravi, kjer nimajo okuženih s koronavirusom in kjer razdeljujejo zaščitne maske. Peter Kirič se je pogovarjal z županom Jurijem Borkom.

Vladni in občinski ukrepi te dni prepovedujejo druženja na javnih mestih in vstopanje v druge občine. Nekaj prekrškov so policisti zaznali minuli konec tedna. A to ne pomeni, da je v naravi prepovedano gibanje. Poveljnik CZ občine Ormož Ludvik Hriberšek:

Praznovanje velike noči ima zgodovinski pomen, ki ga je osvetlila etnologinja in vodja ormoške enote Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož Nevenka Korpič.

Čeprav je knjižnica Ormož v času epidemije s koronavirusom zaprta, obstaja način, kako priti do gradiva. Kako, boste izvedeli v naslednjem prispevku Petra Kiriča:

ČRNA KRONIKA:

Sinoči malo pred 23. uro so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v Lačavesi v občini Ormož. Gasilci z Vitana, Koga in Miklavža pri Ormožu so odstranili žerjavico iz peči in saje pogasili, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

Ormoški policisti so obravnavali naslednje dogodke in pojave:

PONEDELJEK 6. 4. 2020

Ob 14.12 so bili napoteni na kraj samomora.

Ob 16.23 so na zaprosilo zdravnika nudili asistenco pri hospitalizaciji bolnika.

Ob 18.00 so prijeli 2 tujca, drž. Afganistana, ki sta pred tem ilegalno vstopila v našo državo. Po končanem postopku bodo tujca vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 19.58 so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. In udeležbo divjadi. Policisti so na kraju izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22.02 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja na kraju ni ugotovila elementov prekrška. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 05:58 so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. In udeležbo divjadi. Policisti so na kraju izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za torek dne 7. 3. 2020:

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu;

Opravljali bodo nadzor nad spoštovanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepoved gibanja izven občin. V povezavi z že znanimi ukrepi za omejitev širjenja epidemije COVID-19 in preprečevanja novih okužb, vam policisti svetujejo, da se dosledno upošteva vsa opozorila in prepovedi, predvsem pa ostanite doma in ostanite zdravi.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 12:18

  Ovire na vozišču:
  - Na štajerski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt prehitevalni pas med Slovensko Bistrico jug in počivališčem Tepanje proti Ljubljani.

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes po 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020