Print this page

LOKALNI UTRIP TOREK

Zdravnica Alenka Simonič je dejala, da na ormoškem območju ni novih primerov okužb s koronavirusom. Vedno več pa je duševnih stik ljudi, zato je telefon za psihološko podporo še kako dobrodošel. Z njo se je danes zjutraj pogovarjal Peter Kirič.

 

Odpravili se bomo tudi v občino Središče ob Dravi, kjer nimajo okuženih s koronavirusom in kjer razdeljujejo zaščitne maske. Peter Kirič se je pogovarjal z županom Jurijem Borkom.

Vladni in občinski ukrepi te dni prepovedujejo druženja na javnih mestih in vstopanje v druge občine. Nekaj prekrškov so policisti zaznali minuli konec tedna. A to ne pomeni, da je v naravi prepovedano gibanje. Poveljnik CZ občine Ormož Ludvik Hriberšek:

Praznovanje velike noči ima zgodovinski pomen, ki ga je osvetlila etnologinja in vodja ormoške enote Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož Nevenka Korpič.

Čeprav je knjižnica Ormož v času epidemije s koronavirusom zaprta, obstaja način, kako priti do gradiva. Kako, boste izvedeli v naslednjem prispevku Petra Kiriča:

ČRNA KRONIKA:

Sinoči malo pred 23. uro so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v Lačavesi v občini Ormož. Gasilci z Vitana, Koga in Miklavža pri Ormožu so odstranili žerjavico iz peči in saje pogasili, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

Ormoški policisti so obravnavali naslednje dogodke in pojave:

PONEDELJEK 6. 4. 2020

Ob 14.12 so bili napoteni na kraj samomora.

Ob 16.23 so na zaprosilo zdravnika nudili asistenco pri hospitalizaciji bolnika.

Ob 18.00 so prijeli 2 tujca, drž. Afganistana, ki sta pred tem ilegalno vstopila v našo državo. Po končanem postopku bodo tujca vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 19.58 so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. In udeležbo divjadi. Policisti so na kraju izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22.02 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja na kraju ni ugotovila elementov prekrška. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 05:58 so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. In udeležbo divjadi. Policisti so na kraju izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za torek dne 7. 3. 2020:

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu;

Opravljali bodo nadzor nad spoštovanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepoved gibanja izven občin. V povezavi z že znanimi ukrepi za omejitev širjenja epidemije COVID-19 in preprečevanja novih okužb, vam policisti svetujejo, da se dosledno upošteva vsa opozorila in prepovedi, predvsem pa ostanite doma in ostanite zdravi.