Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA

V ljutomerskem domu starejših občanov so včeraj (torek) zaradi suma na novi koronavirus odvzeli 15 brisov, pozitivni so bili trije, eden pri varovancu in dva pri zaposlenih. Skupno je okuženih 52 ljudi, od tega 45 stanovalcev in sedem zaposlenih. Na pomoč v dom prihaja dodatni zdravstveni kader, je poročala STA. Iz doma so sporočili, da so se glede na povečano število okuženih stanovalcev in zaposlenih, včeraj (torek) zjutraj dogovorili za dodatno usposobljeno osebje, ki je takoj pričelo z delom. Nekaj negovalno-oskrbovalnega kadra sta domu zagotovila sosednji Dom Lukavci in SB Murska Sobota.

Iz ormoškega konca lahko še naprej poročamo o dobrih novicah. Nimamo novih primerov okužb, je zjutraj v pogovoru Petru Kiriču povedala zdravnica Alenka Simonič.

 

Zaradi sprejetih vladnih ukrepov in občinskih odlokov do nadaljnjega ni možno sklepati zakonskih zvez, nam je povedala načelnica UE Ormož Irena Kukovec. V tem času izdajajo samo gradbena dovoljenja za novogradnje in nujne investicije, za katere izda sklep o izdaji dovoljenja načelnica upravne enote Ormož. Takšne ukrepe bodo spoštovali do odprave ukrepov za preprečitev okuženosti s koronavirusom. PK

Poveljnik Civilne zaščite občine Ormož Ludvik Hriberšek je zjutraj dejal, da se tudi med prazniki moramo držati ukrepov za preprečevanje okužb s koronavirusom.

Kam z odpadnimi rokavicami in z zaščitnimi maskami, nam je pojasnil poveljnik civilne zaščite občine Ormož Ludvik Hriberšek.

 

Na Ptuju so v času ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa opazili povečano količino mešanih komunalnih odpadkov, predvsem v blokovskih naseljih, so sporočili iz MO Ptuj. Županja Nuška Gajšek je zato odredila Javnim službam Ptuj, da uvedejo dva dodatna termina, še v tem mesecu, katerih odvoz bo brezplačen. Za občane, ki živijo v individualnih hišah, pa so začasno odprli zbirni center Cero Gajke, ki je bil odprt danes in bo še v soboto, 11. aprila med 9. in 15. uro. PH 

Letošnje praznovanje velike noči bo drugačno. Kakšno je obredje dni, boste izvedeli v naslednjem prispevku:

ČRNA KRONIKA:

Na stanovanjski hiši v Podgorcih je včeraj (torek) pred 11. uro prišlo do požara. Zagorelo je na ostrešju stanovanjske hiše. Gasilci iz Podgorcev, Velike Nedelje, Ormoža, Cvetkovcev in Bresnice so požar pogasili. Ogenj je uničil 30 kvadratnih metrov ostrešja, poškodoval teraso in fasado objekta. Gasilci so poškodovano streho prekrili s folijo, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj. Policisti so sporočili, da ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 15.000 evrov materialne škode. Do požara je prišlo na balkonu stanovanjske hiše, ki je pokrit z lesenim nadstreškom. Od tam se je požar razširil na ostrešje. Vzrok pa naj bi bila slabo ugašen cigaretni ogorek na balkonu.

Ormoški policisti so včeraj zjutraj v Trgovišču obravnavali tujega državljana, ki je kršil določila Zakona o tujcih in Zakona o prijavi prebivališča. Napotili so ga na diplomatsko konzularno predstavništvo matične države za ureditev dokumentov.

Včeraj ob 16.40 je v naselju Čermožiše v občini Žetale občan padel s strehe objekta in se poškodoval. Na zdravljenje v UKC Maribor so ga reševalci odpeljali s pomočjo helikopterja slovenske vojske.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 12:18

  Ovire na vozišču:
  - Na štajerski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt prehitevalni pas med Slovensko Bistrico jug in počivališčem Tepanje proti Ljubljani.

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes po 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020