Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK

V naravi je velika požarna ogroženost, zato je prepovedano kuriti in uporabljati odprt ogenj. Več nam je v pogovoru povedal predsednik gasilske zveze Ormož, mag. Dejan Jurkovič.

Vsak dan zjutraj pri zdravnici Alenki Simonič iz ZD Ormož preverimo, ali je na ormoškem območju kakšna nova okužba. In zdravnica vsak dan z veseljem pove, da novih okužb ni in da ostajamo pri štirih okuženih. Tudi danes je bilo tako. Kljub temu se za praznike ne smemo preveč sprostiti, je še dejala v pogovoru s Petrom Kiričem.

Medtem ko v Ormožu ni novih okužb, se je v Ljutomeru število okužb do torka do polnoči povzpelo na 56, Ljutomer je tako po številu okuženih prehitel Metliko, ki je bila ena izmed prvih žarišč koronavirusa v Sloveniji. Pred Ljutomerom sta po številu okužb še samo Šmarje pri Jelšah in Ljubljana. Največ okuženih je v domu starejših občanov Ljutomer. Na pomoč v dom je v torek prišel dodatni zdravstveni kader. Nekaj negovalno-oskrbovalnega kadra sta domu zagotovila sosednji Dom Lukavci in SB Murska Sobota. 

Pri kmetijskih svetovalcih je od 16. marca prekinjeno izvajanje pomoči pri elektronskem izpolnjevanju in oddaji zbirnih vlog za leto 2020. Prav tako je prekinjeno tudi delo na upravnih enotah in s tem povezano urejanje GERK-ov, ki so osnova za oddajo zahtevkov na površino, pri tistih vlagateljih, ki imajo še vedno neurejeno stanje v Registru kmetijskih gospodarstev. Prvotni redni rok za oddajo zbirnih vlog (6. maj 2020) bo predvidoma podaljšan do 15. junija, točen datum bo sprejet s strani Evropske komisije ter objavljen tudi v slovenskih uredbah. Spremljajte medije ali pa se o tem pozanimajte pri vaših kmetijskih svetovalcih. Sicer pa bodo vsi vlagatelji zbirnih vlog prejeli pisna vabila z določenim terminom pri kmetijskem svetovalcu. (vir: Kmetijska svetovalna služba Ormož)

Za kristjane po vsem svetu se danes zvečer končuje 40-dnevni post in začenja velikonočno tridnevje, ki bo vrhunec doseglo v nedeljo na veliko noč. Kakšen pomen ima v praznovanju velike noči veliki četrtek? Več etnologinja ormoškega muzeja Nevenka Korpič.

Za vse zveste bralce, ki pogrešate ormoško knjižnico, smo pripravili koristna navodila, ki vam bodo služila kot odgovor na vaša vprašanja o času izposoje gradiva in alternativnih oblikah uporabe knjižnice s pomočjo spleta.

ČRNA KRONIKA:

Ivanjkovski in hardeški gasilci so včeraj pogasili požar v naravi. Zagorelo je ob 13.45 v naselju Stanovno. Iz neznanega vzroka je pogorelo približno 30 m² zaraščene škarpe ob lokalni cesti.

 

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 04:40

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo danes do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Danes predvidoma ob 6. uri, bodo do ponedeljka, 5.10., v sklopu del zaprli priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020