Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK

Župan Danijel Vrbnjak je v petek zjutraj na radiu Prlek povzel dogajanje v povezavi s koronavirusom na ormoškem območju. Novih okužb ni in občani se držimo omejitvenih ukrepov. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič.

 

Vsak dan zjutraj pri zdravnici Alenki Simonič iz ZD Ormož preverimo, ali je na ormoškem območju kakšna nova okužba. In zdravnica vsak dan z veseljem pove, da novih okužb ni in da ostajamo pri štirih okuženih. Tudi danes je bilo tako. Kljub temu se za praznike ne smemo preveč sprostiti, je dejala v pogovoru s Petrom Kiričem.

V ljutomerskem domu starejših občanov (DSO) so v četrtek odvzeli 32 brisov, pozitivnih je bilo osem stanovalcev in štirje zaposleni. Skupno so tako doslej v domu potrdili 64 okužb z novim koronavirusom, od tega pri 53 stanovalcih in 11 zaposlenih.

Oddajo Male nogice smo pripravili povsem varno – na daljavo. Peter Kirič

V mesecu aprilu praznujemo največji krščanski praznik – veliko noč. Letošnje praznovanje bo zaradi znanih razlogov povsem drugačno v smislu druženja in skupinskega obiska blagoslova jedi. Zgodovinsko dogajanje je predstavila Nevenka Korpič, vodja ormoške enote pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož .Več v prispevku.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj ob 12. uri obravnavali štiri osebe, ki so kršile Zakon o nalezljivih boleznih oz. niso spoštovale Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah ter prepovedi gibanja izven občin. V vseh primerih sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu – Zdravstvenemu inšpektoratu RS.

Ob 23. uri so bili obveščeni o gozdnem požaru v Dóbrovščaku. Pri ogledu so ugotovili, da je iz neznanega vzroka zgorelo okrog 40 m² suhega listja. Druga škoda ni nastala. Požar so pogasili gasilci iz Ključarovcev, Hardeka in Ivanjkovcev.

Danes zjutraj ob 5.45 so bili obveščeni o pokanju s karbidom, ki se je slišalo nekje na območju Hardeka. Ob pregledu terena niso uspeli najti povzročitelja.

Ta praznični konec tedna bodo policisti poostreno nadzirali spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah, ki velja zaradi epidemije covida-19. Minuli vikend so na vseh slovenskih cestah opravili kontrolo pri 3348 voznikih in pri tem ugotovili 103 kršitve odloka.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 12:18

  Ovire na vozišču:
  - Na štajerski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt prehitevalni pas med Slovensko Bistrico jug in počivališčem Tepanje proti Ljubljani.

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes po 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020