Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK

Letošnja praznovanja minevajo brez velikih slovesnosti. Podobno je bilo v Središču ob Dravi, kjer občinski praznik slavijo v spomin na štiri rojake, ki so bili 11. aprila 1942 ustreljeni kot talci. Njihovi sorodniki in člani krajevnega odbora Združenja borcev za vrednote NOB pa so kljub predpisanim omejitvam posamič počastili njihov spomin. Ob spomeniku žrtvam druge svetovne vojne v Središču ob Dravi so položili cvetje in prižgali sveče.

Z današnjim velikonočnim ponedeljkom se zaključuje krščanski praznik. Ravno ponedeljek je namenjen obiskovanju ljudi. Letos pač ne.

Medtem ko zaščitne rokavice niso več nujne pri obisku trgovine ali bencinskega servisa, zaščitne maske še vedno moramo nositi. Ker jih primanjkuje, so se že na začetku epidemije v Centru ponovne uporabe Ormož odločili, da bodo izdelovali pralne maske iz blaga. S Senado Škrijelj se je pogovarjal Peter Kirič.

Če nimate prevoza in ne morete priti v Ormož, se obrnite na Center ponovne uporabe Ormož in vam bodo maske pripeljali domov.

Knjižnica Ormož je v času zaprtja pripravila možnost izposoje elektronskega gradiva. Tudi za najmlajše bralce. Kakšno je to, boste izvedeli v prispevku.

ČRNA KRONIKA:

V Mariboru je ponoči v nesreči umrl 24-letnik, 22-letnica pa se je huje poškodovala. Oba sta se peljala na pokrovu motorja vozila, s katerim je voznica trčilo v vrtno ograjo. Po trčenju sta hudo poškodovana obležala na vozišču. Prepeljali so ju v bolnišnico, kjer pa je moški kasneje umrl, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Povzročiteljica prometne nesreče je voznica začetnica, ki je vozila pod vplivom alkohola. Po nesreči je prišlo tudi do napada na reševalce. Med nudenjem pomoči poškodovanima sta na kraj nesreče prišla dva 22-letnika, ki sta začela ovirati delo reševalcev in gasilcev s tem, da sta jih med nudenjem pomoči odrivala stran od poškodovanih. Ko so na kraj prišli policisti, je eden od njiju z brcami napadel še enega od policistov in ga ob tem lažje poškodoval. Policist ga je obvladal, vklenil in pridržal. Vse osebe so se pred tem nedovoljeno družile. STA, PU Maribor

Včeraj (nedelja) je v Ljutomeru nekaj po eni uri zjutraj zagorel kup vejevja na površini približno 25 kvadratnih metrov. Požar so pogasili ljutomerski gasilci. Ob 12.15 je gorelo v Ocinju, v občini Rogašovci. Požar, ki je zajel en hektar podrasti in grmičevja, so pogasili gasilci iz Svetega Jurija. Ob 18.24 so v Lendavi gorele smeti. Manjši požar so pogasili tamkajšnji gasilci. Ob 19.12 je v naselju Lasigovci, v občini Dornava, zagorela podrast v gozdu. Gasilci PGD Polenšak so požar na površini okoli 50 kvadratnih metrov pogasili, so sporočili z Regijskega centra za obveščanje Ptuj.

 

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 13:44

  Na glavni cesti Nova Gorica - Tolmin pri Zagomili je zaradi prometne nesreče promet urejen izmenično enosmerno.

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Škofije, Sečovlje in Jelšane.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020