Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA

Kakšno je trenutno stanje v Domu starejših občanov Ljutomer, kjer imajo večje število okuženih, nam je v pogovoru pojasnil direktor Doma starejših občanov, Tomislav Nemec.

 

Stanje okuženih na ormoškem območju se ne spreminja, imamo pet okuženih, kljub temu pa je potrebno še naprej upoštevati vse nasvete glede preprečitve s koronavirusom. Več v prispevku Petra Kiriča.

V času, ko vrtci in šole ne delujejo, je občina Ormož sprejela pravilnik za dodeljevanje pomoči staršem, ki imajo odločbo za brezplačno kosilo otrok v šoli. Prispevek Petra Kiriča:

V šolskem letu 2019/2020 so uspeli izpeljati tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje. Šolsko tekmovanje je bilo 12. novembra 2019 n Osnovni šoli Ormož, sodelovalo je 77 tekmovalcev (od 4. do 9. razreda), ki so osvojili 26 bronastih priznanj.

Območnega tekmovanja se lahko udeležijo najboljši učenci 8. in 9. razreda na šolskem tekmovanju. Iz OŠ Ormož se je na območno tekmovanje, ki je bilo 9. januarja 2020 v Srednji šoli Slovenska Bistrica, uvrstilo 6 tekmovalk, ki so osvojile 6 srebrnih priznanj. Prejele so jih: Gaja Otorepec Zlatnik, Veronika Viher, Lana Meško, Iza Korpar, Ivona Nedog in Lina Šnajder.

Državno tekmovanje je potekalo v soboto, 7. marca, na 2. Osnovni šoli Slovenska Bistrica; sodelovale so 3 tekmovalke, ki so se pripravljale na razlagalni spis z branjem knjige Igorja Karlovška: Preživetje in knjige kratkih zgodb desetih sodobnih avtorjev Geniji z nasmehom ter s preučevanjem strokovne literature in razmišljanjem o temah mladosti, odraščanja, vrednot, življenja nekoč in danes, preživetja v izrednih razmerah ... Vse tri udeleženke državnega tekmovanja Gaja Otorepec Zlatnik, Veronika Viher in Aurora Nedog so osvojile zlato Cankarjevo priznanje.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj ob 7. uri posredovali v Frankovcih, kjer je neznanec vžgal odpadni les, ki je bil pripravljen, da bi se zakuril kot kres v času prvomajskih praznikov.

Ob 16.20 so posredovali na podlagi klica občanke iz okolice Ormoža, ki je prijavila, da že nekaj časa ni videla soseda. Na kraju so ugotovili, da je 54-letni moški iz območja KS Podgorci storil samomor.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 01:39

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo danes do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Danes predvidoma ob 6. uri, bodo do ponedeljka, 5.10., v sklopu del zaprli priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020