Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK

Na ormoškem območju ostajamo pri istem številu okuženih s koronavirusom. Tudi danes zjutraj se je z zdravnico Alenko Simonič pogovarjal Peter Kirič.

Medtem ko je ljutomerski dom starejših občanov eno izmed žarišče okužb s koronavirusom v Sloveniji, je stanje okuženosti v Centru starejši občanov v Ormožu po vseh testiranjih negativno. Prispevek je pripravil Peter Kirič.

Šolsko leto se preveša v zadnji del, otroci pa zaradi preprečitve s koronavirusom pouk opravljajo na daljavo, preko elektronskih pomagal. O tem, kako poteka šola na sodoben e-način smo že poročali, preverili smo tudi, kako bo z ocenjevanjem novega načina poučevanja.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj ob 13.45 v okolici Ormoža ustavili voznika osebnega avtomobila iz okolice Lendave, ki je vozil pod vplivom nedovoljenih substanc. Odredili so mu strokovni pregled ter mu zasegli večjo količino tablet. Skupaj s sopotnikom je kršil odlok prepovedi gibanja izven občin.

 

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 06:14

  Na štajerski avtocesti je promet oviran zaradi okvare vozila med Dramljami in Pletovarji proti Mariboru.

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Do ponedeljka, 5. 10., bo zaprt priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020