Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK

Prijetno vreme nas vabi in skušnjava po druženju je velika. Malo bo še treba zdržati, je dejala zdravnica Alenka Simonič, s katero smo se danes malo bolj sproščeno pogovarjali.

Izvedeli smo tudi, kakšno je trenutno stanje v Domu starejših občanov v Ljutomeru. Informacije je podal direktor, mag. Tomislav Nemec.

Stanje v Občini Ormož je z obiskom radia Prlek orisal župan Danijel Vrbnjak. Predstavil je tudi načrte, s katerimi želijo oživiti gospodarstvo in zagon turističnih potencialov. Z njim se je pogovarjal Peter Kirič.

Občina Središče ob Dravi sporoča, da bo lekarna v Središču ob Dravi odprta v ponedeljek 20. in v sredo 22. aprila med 12. in 15. uro.

Oddajo male nogice še vedno pripravljamo na daljavo. In kaj bo v tokratni oddaji?

gRajski center za družine Ormož pripravlja v ponedeljek ob 19h družinski kviz, na katerega se je treba prijaviti. Sodelujejo lahko skupine, ki štejejo vsaj dva družinska člana, v skupini naj bo vsaj en odrasli in en otrok, star 5 let ali več. Poskrbljeno je tudi za okusne nagrade, pice z dostavo @PIZZA FABRIKA By Glowen. Povezavo do kviza boste dobili ob prijavi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Cilj družinskega kviza je zabava in ne tekmovanje. Vprašanja so enostavna, zabavna in poučna. Pripravili so 6 sklopov vprašanj: podnebje, zanimivosti iz našega vsakdana, vesolje, velika odkritja, človeško telo, zemlja.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so včeraj ob 21.10 v Lahoncih obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelj je dobil plačilni nalog.

Nadzor glede spoštovanja odloka o prepovedi zbiranja na javnih krajih in gibanja izven občin bodo policisti tudi ta vikend izvajali. So pa opozorili na zadnjo spremembo. Nov odlok dopušča nekatere športne aktivnosti posameznikov v svoji občini, pa tudi vzdrževalna in sezonska dela na zasebnih zemljiščih izven občine prebivanja. Odlok začne veljati jutri (sobota) in velja do preklica.

Včeraj pred 17. uro je v naselju Gornja Bistrica v občini Črenšovci invalid z invalidskim vozičkom zapeljal v reko Muro. Rešili so ga trije občani, ki so bili v bližini. Posredovali so tudi gasilci PGD Srednja Bistrica, ki so iz reke Mure potegnili invalidski voziček in reševalci ZD Ljutomer, ki so invalida odpeljali v SB Murska Sobota.

 

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 05:21

  Ponkod po Sloveniji megla v pasovih ovira promet.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo danes do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Danes predvidoma ob 6. uri, bodo do ponedeljka, 5.10., v sklopu del zaprli priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020