Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA

V Domu starejših občanov Ljutomer so na petkovem testiranju na novi koronavirus odkrili še dva pozitivna stanovalca doma in enega zaposlenega. Skupno jih je v ljutomerskem domu starejših občanov 105 potrjenih primerov okužb, vendar jih je 30 že ozdravelo. Število okuženih v občini Ormož ostaja pet. Z dobrimi novicami se je v današnjem (sobotnem) jutru oglasila Alenka Simonič, dr. med, specialistka družinske medicine.

V Občini Središče ob Dravi so v mesecu aprilu praznovali občinski praznik. Letos bi morali obeležiti slovesnosti ob 66. občinskem prazniku. Pandemija koronavirusa je preprečila obeležitev praznovanja ...

V četrtkovem jutru smo gostili gostinskega in turističnega delavca Janeza Prosnika iz Ormoža, ki je temu poslanstvu predan že več desetletij. V pogovoru je osvetlil pomembnost gostinstva in opozoril na težave, s katerimi se soočajo zdaj vsi gostinci v Sloveniji.

S ponedeljkom bodo začeli spet delati v večini pomurskih gospodarskih podjetij. Med tem ko je bil turistični del med epidemijo z novim koronavirusom povsem zaprt, je večina predelovalne industrije delala ves čas. Do zdaj pa v pomurskih podjetjih niso zaznali nobenega žarišča okužbe s covidom-19. (STA)

ČRNA KRONIKA:

Sinoči, malo po 19. uri, so policisti v Mihovcih pri Veliki Nedelji ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, so sporočili s PU Maribor.

Včeraj zjutraj ob 8.33 se je na Potrčevi cesti na Ptuju majhen otrok zaklenil v stanovanje. Ptujski gasilci so s tehničnim posegom odprli okno in omogočili staršem dostop do otroka.

 

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 04:40

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo danes do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Danes predvidoma ob 6. uri, bodo do ponedeljka, 5.10., v sklopu del zaprli priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020