Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK

V nedeljo so v Sloveniji opravili 537 testiranj in potrdili pet novih okužb z novim koronavirusom, skupaj doslej 1335, je sporočila vlada na Twitterju. V nedeljo so umrle tri osebe s covidom-19. V nedeljo je bilo 88 hospitaliziranih bolnikov s covidom-19. Na ormoškem območju ni novih okužb, je dejala zdravnica Alenka Simonič.

Z današnjim dnem so spet na voljo številne trgovine in storitve, ki jih je vlada zaprla zaradi ukrepov preprečevanja širjenja koronavirusa. Danes so svoja vrata ponovno odprle trgovine s tehničnim in gradbenim blagom ter pohištvom, saloni z avtomobili in trgovine s kolesi, kemične čistilnice, servisne delavnice. Znova so dovoljene tudi storitve na prostem, kot so vrtnarske storitve ali krovska in fasaderska dela. Mogoč je tudi osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki. Steklo pa je tudi opravljanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v povezavi z registracijo motornih vozil.

Poveljnik civilne zaščite občine Ormož Ludvik Hriberšek poziva, da naj kljub sprostitvam nekaterih ukrepov še naprej upoštevamo preventivne ukrepe. Z njim smo se pogovarjali tudi o kurjenju v naravi.

gRajski center za družine Ormož pripravlja drevi (ponedeljek) ob 19h družinski kviz. Sodelujejo lahko skupine, ki štejejo vsaj dva družinska člana, v skupini naj bo vsaj en odrasli in en otrok, star 5 let ali več. Poskrbljeno je tudi za okusne nagrade, pice z dostavo @PIZZA FABRIKA By Glowen. Pripravili so 6 sklopov vprašanj: podnebje, zanimivosti iz našega vsakdana, vesolje, velika odkritja, človeško telo, zemlja. KGŠ

Mladinski center Ormož pripravlja virtualni pogovor z ormoškim županom in predstavniki organizacij, ki delajo za mlade. Ta bo jutri (torek) ob 19. uri, ko bo mogoče vprašanja zastavljati na FB strani Mladinskega centra Ormož. Župana in predstavnike bo zanimalo, kako se mladi počutijo v svojem lokalnem okolju in ali je za mlade dovolj dobro poskrbljeno ter kaj bi se dalo narediti, da bi prihodnost bila še lepša in boljša. PH

ČRNA KRONIKA:

Kot so policisti napovedali, so za vikend poostreno nadzorovali, kako spoštujemo omejitev zbiranja na javnih mestih in gibanja izven občin. V petek so ugotovili eno kršitev tega odloka, v soboto dve in v nedeljo sedem. Kršitelje bo obravnaval zdravstveni inšpektorat.

V petek ob 19.10 so na glavni cesti v Mihovcih pri Veliki Nedelji ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil so mu zasegli, Okrajno sodišče Ormož pa bo odločalo o kaznih za kršitve.

V soboto zjutraj so obravnavali tatvino – v Ormožu je neznani storilec odnesel korito z rožami. Po 10. uri so v Sodincih obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelj je dobil plačilni nalog. V soboto zvečer so v Trnovcih ustavili voznika, ki je vozil osebni avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola ter je kršil prepoved gibanja izven občin.

V nedeljo so obravnavali poškodovanje tuje stvari in tatvino, saj je znani storilec poškodoval ključavnico obešanko in jo odtujil.

Gorišniški policisti so v petek in v soboto občanu zasegli posušene rastlinske delce zeleno rjave barve, saj sumijo, da je gre za prepovedano drogo. Po testiranju snovi sledi ustrezen ukrep. V soboto so na območju PP Gorišnica ugotovili osem kršitev glede prepovedi zbiranja na javnih mestih in prepovedi gibanja izven občin, v nedeljo pa dve.

Včeraj (nedelja) ob 18.28 je v Grajenščaku v občini Ptuj, zagorelo ostrešje stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci iz Grajene in s Ptuja, ki so požar omejili in pogasili. PH

 

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 06:14

  Na štajerski avtocesti je promet oviran zaradi okvare vozila med Dramljami in Pletovarji proti Mariboru.

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Do ponedeljka, 5. 10., bo zaprt priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020