Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK

Na ormoškem območju nismo dobili nobene nove okužbe, je dejala zdravnica Alenka Simonič.

S sprostitvijo nekaterih vladnih prepovedi je delno oživelo tudi gospodarstvo. Posledic pettedenskega zaprtja ne bo mogoče popraviti v doseganju poslovnih rezultatov. Preverili smo, kako je v Avtocentru Ormož na Hardeku, ki opravlja servisno dejavnost, prodajo novih in rabljenih vozil in kmetijske mehanizacije ter tehnične preglede vozil. Pogovarjali smo se z direktorjem Avtocentra Ormož, Jernejem Bratušo.

Za izvajanje nekaterih drugih ukrepov kmetijske politike so določeni roki, ki jih zaradi zamika oddaje zbirne vloge ali nedelovanja določenih služb ni mogoče izpolniti. To so na primer: izdelava koprološke analize, analiza tal, hitri talni ali rastlinski testi, izpolnjevanje rokov pri setvi ali sajenju zelenjadnic … Za takšne primere bodo v prihodnje na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pripravili ustrezne rešitve. Ker boste za dokazovanje morda morali vedeti kdaj, kaj, koliko, s čim in kje ... je bilo na kmetiji izvedeno določeno opravilo, vam ormoški kmetijski svetovalci svetujejo, da vodite evidence in beležite vse aktivnosti za kmetijska opravila in z živalmi.

V Občini Lenart je od danes ponovno odprta tržnica, na kateri bodo lahko občani kupili pridelke iz kmetij in vrtnarij. Odpiralni čas tržnice bo od ponedeljka do sobote od 7.00 do 17.00 ure. Odgovorni so namestili obvestila in navodila za razkuževanje rok in nošenje mask ter opozorila, da je potrebno upoštevati varnostno razdaljo.
O otvoritvi tržnice pa župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger, ki smo ga poklicali včeraj, pravi:

Mladinski center Ormož pripravlja virtualni pogovor z ormoškim županom in predstavniki organizacij, ki delajo za mlade. Ta bo drevi (torek) ob 19. uri, ko bo mogoče vprašanja zastavljati na Facebook strani Mladinskega centra Ormož. Župana in predstavnike bo zanimalo, kako se mladi počutijo v svojem lokalnem okolju in ali je za mlade dovolj dobro poskrbljeno ter kaj bi se dalo narediti, da bi prihodnost bila še lepša in boljša. PH

V Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož se lahko pohvalijo z bogato publicistično dejavnostjo. V času epidemije so se odločili, da predstavijo publikacije tudi na spletu. Na muzejskem profilu na spletni platformi ISSUU je na voljo 40 publikacij, med njimi tudi Razkošje na podeželju in Muzejski zborniki ter nekaj publikacij sodobne likovne umetnosti. PH

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so za vikend poostreno nadzorovali, kako spoštujemo omejitev zbiranja na javnih mestih in gibanja izven občin. V petek so ugotovili eno kršitev tega odloka, v soboto dve, v nedeljo sedem in včeraj eno. V soboto so na območju PP Gorišnica ugotovili osem kršitev, v nedeljo pa dve. Kršitelje bo obravnaval zdravstveni inšpektorat. Sicer pa so inšpektorji do včeraj po celotni Sloveniji uvedli več kot 2900 postopkov zoper kršilce prepovedi zbiranja in izrekli za 32.000 evrov glob.

Ormoški policisti so včeraj pred 13. uro obveščeni o poškodbi šipe na obcestnem objektu. Objekt je v lasti lokalne skupnosti. Po 18. uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru.

 

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 13:44

  Na glavni cesti Nova Gorica - Tolmin pri Zagomili je zaradi prometne nesreče promet urejen izmenično enosmerno.

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Škofije, Sečovlje in Jelšane.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020