Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SREDA

Okuženih oskrbovancev doma starejših občanov Ljutomer po besedah ministra za zdravje Tomaža Gantarja ne bodo selili v ptujsko bolnišnico. Po odporu v ptujski bolnišnici (selitev bi pomenila veliko tveganje za okužbe v bolnišnici in na ptujskem območju) ni jasno, kaj bo zdaj s selitvijo. Je pa minister včeraj omenil Ormož in Psihiatrično bolnišnico Ormož. Zato so v Ormožu na občini danes (sreda) pripravili krizni sestanek. Župan Danijel Vrbnjak je dejal, da nihče do zdaj ni bil obveščen o tovrstni selitvi v Ormož in da se ministrstvo za zdravje ni obrnilo ne na občino, ne na psihiatrično bolnišnico.

V ljutomerskem domu so sicer včeraj potrdili še tri okužbe z novim koronavirusom.

Tudi včeraj (torek) v občini Ormož niso zabeležili nove okužbe s koronavirusom, je Petru Horvatu povedala zdravnica Alenka Simonič iz ZD Ormož.

Kako bo z ocenami, ki jih učenci potrebujejo za zaključek šolskega leta, sedaj, ko obiskujejo pouk na daljavo? To zanima mnoge učence in njihove starše. Zato smo k pogovoru povabili ravnateljico Irmo Murad iz OŠ Sveti Tomaž.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so bili včeraj obveščeni o tatvini treh rac tekačic iz hleva v Cvetkovcih. Obravnavali so sum kršitve prepovedi zbiranja in gibanja izven občine in pred 8. uro prometno nesrečo na prehodu ceste čez železniško progo v Mihovcih pri Veliki Nedelji brez večje škode. Vozniku tovornega vozila so na kraju izdali plačilni nalog. Včeraj popoldan so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v okolici Miklavža pri Ormožu. Po opravljenih razgovorih z udeleženci so ugotovili, da ne gre za kršitev. Ponoči pred 2. uro so intervenirali pri Veliki Nedelji in so kršitelju izdali plačilni nalog.

Razkriški in ljutomerski gasilci so včeraj pogasili požar v stanovanjski hiši v Gibini, v občini Razkrižje. Zagorelo je včeraj malo pred 11. uro. Ogenj se je razširil okrog dimnika na približno 10 kvadratnih metrov. Ljutomerski reševalci so nudili pomoč domačinu, ki je bil izpostavljen dimu.

 

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 13:43

  Na glavni cesti Nova Gorica - Tolmin pri Zagomili je zaradi prometne nesreč protet urejn izmenično enosmerno.

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Škofije, Sečovlje in Jelšane.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020