Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP ČETRTEK

V občini Ormož in Psihiatrični bolnišnici Ormož je v sredinem jutru završalo ob informaciji, da naj bi na zdravljenje sprejeli tiste, ki potrebujejo bolnišnično nego, iz Doma starejših občanov iz Ljutomera. Navedbe smo preverili pri direktorju psihiatrične bolnišnice Ormož, Andražu Jaklju.

In kaj je na kriznem sestanku, ki je potekal na Občini Ormož, povedal župan Danijel Vrbnjak?

S trani Nsi smo prejeli izjavo za javnost v povezavi z dogajanjem in polemikami glede morebitnega premika starostnikov iz ljutomerskega doma v ormoško psihiatrično bolnišnico.

Navajam:

»V Občinskem odboru Nove Slovenije in Svetniški skupini N.Si Ormož, smo začudeni in zaskrbljeni nad nivojem razprave, ki se je razplamtela ob možnem sprejemu bolnikov okuženih z KOVID 19 iz doma ostarelih v Ljutomeru. Bolnišnice skozi zgodovino opravljajo svoje plemenito poslanstvo, ki ni vedno lahko, vendar neprecenljivo za tistega, ki potrebuje zdravstveno pomoč.
Prepričani smo, da so bolnišnice tudi v tem času ustanovljene z enim samim namenom, da pomagajo zdraviti obolele in da je odklanjanje tovrstne pomoči zato v nasprotju s samim bistvom tega poslanstva. Enako velja tudi za našo ormoško psihiatrično bolnišnico, ki je dovolj opremljena in usposobljena za tovrstno humanitarno poslanstvo. Prav iz slednjega razloga, je javna polemika v zvezi s tem žalostna in zaskrbljujoča.
Vsem, ki so se oglasili z nasprotujočimi stališči pa polagamo na srce, kaj, če bi bili med pomoči potrebnimi njihovi starši.
V stranki N.Si pričakujemo, da se bodo polemike v zvezi s tem nehale in da bo bolnišnični kader povsod naredil, kar se od njega pričakuje in pomagal ljudem, ki pomoč potrebujejo in opravil svoje humanitarno poslanstvo.
Prepričani smo, da ob vseh strokovno tehničnih in higiensko sanitarnih normativih, tudi v Ormožu ni nobene nevarnosti za prenos okužbe in da je strah v javnosti zaradi tega odveč.
S spoštovanjem!
predsednik OO N.Si Alojz Sok, dr. vet. Med.«

Konec navedka 

Sicer pa na ormoškem območju včeraj niso zabeležili novih okužb s koronavirusom. Peter Kirič se je pogovarjal z zdravnico Alenko Simonič.

Prejšnji teden se je v Miklavžu pri Ormožu pričela dolgo pričakovana obnova kulturne dvorane, vredna okoli 360.000 evrov, je dejal predsednik KS Miklavž Boštjan Kosajnč. Največja težava dvorane je bilo ogrevanje, ob rušitvenih delih ugotavljajo tudi, da je bila stavba zelo slabo izolirana in posledično so bili stroški ogrevanja visoki. Obnova bo obsegala novo dvorano z odrom in zaodrjem, primerno razsvetljavo in ozvočenje, tehnični prostor, ogrevanje ter inštalacije. Dela naj bi bila končana 20. junija, vendar se bodo zaradi kasnejšega začetka verjetno nekoliko zavlekla. Dvorana bo skupaj z avlo lahko sprejela do 250 gostov. KGŠ

OŠ Ormož sameva. Otroci obiskujejo pouk na daljavo. Obiskali smo ravnatelja Aleksandra Štermana, ki nam je pojasnil, kako se je pouk na daljavo med učenci in učitelji »prijel« …

ČRNA KRONIKA:

Včeraj (sreda) ob 20.30 je v nesreči izven naselja Spodnji Ključarovci v Občini Ormož umrl 56-letni voznik motornega kolesa, so sporočili s PP Ormož. Voznik motornega kolesa je padel na cesti Spodnji Ključarovci–Runeč. Padel je v izteku blagega levega ovinka, kjer poteka vozišče po klancu navzgor. Z motorjem je nato zapeljal desno, v jarek ob vozišču. Tam je trčil v travnati nasip, nekaj časa vozil po nasipu, nato pa ga je z motornim kolesom vred vrglo na njivo. Kljub hitri pomoči ormoških reševalcev je motorist umrl na kraju dogodka.

Včeraj (sreda) malo po 18. uri se je na avtocesti Vučja vas-Sveti Jurij ob Ščavnici v smeri Maribora zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 30-letni pešec, ki je pritekel čez odbojno ograjo avtoceste pred tovorno vozilo, ki ga je vozil romunski državljan.

Ormoški policisti so včeraj pred 14. uro v Središču ob Dravi obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru, po 17. uri v Ivanjkovcih prometno nesrečo, kjer je pri vožnji padel kolesar in se lahko telesno poškodoval. Zdravstvenemu inšpektoratu so prijavili tudi dve kršitvi odloka o prepovedi zbiranja na javnem kraju in gibanja izven občine.

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 05:38

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7.5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Danes predvidoma ob 6. uri, bodo do ponedeljka, 5. 10., v sklopu del zaprli priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020