Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK

Veliko govoric je bilo slišati v teh dneh na temo začasne selitve starostnikov iz Doma starejših občanov Ljutomer v ormoško psihiatrično bolnišnico, kjer bi poskrbeli za bolnišnično nego tistih starostnikov, ki tako vrste nege potrebujejo. Preverili smo znan dejstva in dobili odgovore s strani prvega moža občine Ormož, Danijela Vrbnjaka.

Po včerajšnjem obisku ministra za zdravja Tomaža Gantarja v Ormožu Ljutomeru in Murski Soboti je padla odločitev, da starostnikov iz Ljutomera ne bodo selili na druge lokacije.

Tudi včeraj (četrtek) v občini Ormož niso zabeležili nove okužbe s koronavirusom, je Petru Horvatu povedala zdravnica Alenka Simonič iz ZD Ormož.

pragersko hodoš 2404

Danes, 24. aprila, mineva 160 let od otvoritve proge Pragersko-Ptuj-Ormož-Čakovec-Velika Kaniža. Uradna otvoritev je bila na današnji dan leta 1860. Gre za železniško progo, ki je bila zgrajena le tri leta po povezavi Dunaj-Trst, kar pomeni, da so naši kraji zelo kmalu dobili železnico, ki je prinesla velik gospodarski in drugi razvoj. Današnje slovesnosti ob obletnici ne bo zaradi izbruha koronavirusa. So pa prizadevanja za izvedbo obeležitve podprle vse občine ob železniški progi, in sicer: Slovenska Bistrica, Hajdina, Mestna občina Ptuj, Gorišnica, Ormož in Središče ob Dravi. Pomembne obletnice se bomo spomnili doma, vsak na svoj način. PK

Tudi oddajo Male nogice smo morali v času koronavirusa prilagoditi. Otrok namreč ni ne v vrtcih in ne v šolah.

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti včeraj niso obravnavali izstopajočih dogodkov, napovedujejo pa, da bodo tudi ta praznično podaljšan konec tedna poostreno nadzirali zbiranje ljudi na javnih mestih in gibanje izven občin. Izven občin smejo le tisti, ki opravljajo kmetijska ali vzdrževalna dela v drugi občini. Znotraj občine pa so dovoljene nekatere športne aktivnosti posameznikov.

 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, nedelja 20.september 2020 ob 11:44

  Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja.

  Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

  Dela na avtocestah:
  - Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkoma Selo in Šempeter v obe smeri. Ponovno bo odprta predvidoma danes ob 12. uri.
  - Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
  - Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

  Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 12.09.2020
RADIOaktivnih11 - 15.09.2020