Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP SOBOTA

Po Ormožu je opaziti gradbena dela na pločnikih in v križiščih. Kakšna dela so v teku nam je pojasnil župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak.

Včeraj 24. aprila, je minilo 160 let od otvoritve proge Pragersko-Ptuj-Ormož-Čakovec-Velika Kaniža. Uradno otvoritev je bila dne 24. aprila 1860. Gre za železniško progo, ki je bila zgrajena le 3 (tri) leta po povezavi Dunaj-Trst, kar pomeni, da so naši kraji zelo kmalu dobili železnico, ki je prinesla velik gospodarski in drugi razvoj. Slovesnosti ob obletnici ni bilo zaradi izbruha koronavirusa. So pa prizadevanja za izvedbo obeležitve podprle vse občine ob železniški progi, in sicer: Slovenska Bistrica, Hajdina, Mestna občina Ptuj, Gorišnica, Ormož in Središče ob Dravi. . PK

V ormoškem centru starejših občanov ne beležijo niti ene okužbe s koronavirusom. Kakšno je sicer stanje uporabnikov domskih storitev v Ormožu in v enoti pri Svetem Tomažu nam je pojasnila direktorica CSO Janja Jurkovič.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je po včerajšnjih pogovorih o rešitvi namestitve oskrbovancev doma starejših občanov Ljutomer sklenil, da ti ostanejo v Ljutomeru. Za njih bodo pod določenimi pogoji skrbeli predvsem zdravstveni delavci soboške bolnišnice, direktor doma Tomislav Nemec pa je obljubil, da bo odločanje prepustil stroki. STA

Pri Sv. Tomažu že nekaj tednov potekajo vzdrževalna cestna dela. Aktualna je tudi rekonstrukcija vodovodnega omrežja v naselju Mala vas, kjer bodo naslednje leto razširili in obnovili ozko lokalno cesto. Letos načrtujejo modernizacijo dveh cestnih odsekov, prvi je v Pršetincih – gre za cesto po dolini Pršetincev v smeri Lahoncev v dolžini 1300 metrov in za modernizacijo makadamske ceste Senik-Gornji Ključarovci v dolžini 700 m, je dejal župan Mirko Cvetko. KGŠ

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 06:48

  Zaradi prometne nesreče je na štajerski avtocesti, med priključkoma Šentjakob in Sneberje proti Ljubljani, promet oviran.

  Na štajerski avtocesti je promet oviran zaradi okvare vozila med Dramljami in Pletovarji proti Mariboru.

  Žival na vozišču ovira promet na južni ljubljanski obvoznici na razcepu Malence. Opozorilo velja za območje celotnega razcepa, saj je žival še živa.

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Do ponedeljka, 5. 10., bo zaprt priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020