Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PONEDELJEK

 

slo zastava primar 2704

"Danes ni vojne. V sedanjih kriznih razmerah ne gre za to, da premagamo drug narod. Danes je mir in gre za to, da sodelujemo z vsemi drugimi narodi. Zmaga bo skupna ali pa je ne bo. Od tega, ali bomo vsi narodi sodelovali, je zelo pomembno, ali bomo svetovni mir ohranili ali ne," je v nagovoru državljanom ob državnem prazniku dejal predsednik Pahor. S predsednikom Zveze združenj borcev za vrednote NOB sta položila venca k spomeniku Osvobodilne fronte v Rožni dolini.

Občina Ormož je vpeta v izvedbo projektov in realizacijo načrtovanih ciljev, čeprav se zdi, da zaradi epidemije koronavirusa vse stoji. Pri županu smo preverili, kateri so projekti, ki so v izvajanju in kako je z zagotavljanjem potrebnih sredstev za izvedbo projektov. Bo izvedeno vse načrtovano?

Ministrstvo za šolstvo in šport je pripravilo nov pravilnik o potrebnih ocenah, ki jih za ocenitev potrebujejo učenke in učenci za zaključek šolskega leta.

Župani mestnih občin so se dogovorili za izvedbo čistilne akcije. Ta bo potekala 29. aprila v vseh mestnih občinah, k sodelovanju pa vabijo občane, društva in vse ostale organizacije. Podrobnejše informacije o izvedbi v posameznem mestu bodo objavljene na spletnih straneh mestnih občin.
Z dogodkom želijo mestne občine ne le obeležiti dan Zemlje, ampak tudi krepiti povezanost družbene skupnosti in zavest o skrbi za čisto okolje. (vir: Ptujinfo) PH

Ob 1.51 je v Sobetincih, občina Markovci, gorel kres. Gasilci PGD Sobetinci in Bukovci so kraj požara zavarovali in počakali, da je kres pogorel.
Ob 16.07 je v Cirkovcah, občina Kidričevo, na deponiji zagorel kup gnoja. Gasilci PGD Jablane so ogenj omejili in pogasili. V požaru je zgorelo okrog pet kubičnih metrov gnoja in šest kvadratnih metrov suhe trave, so sporočili s Centra za obveščanje na Ptuju. (2704)

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 05:21

  Ponkod po Sloveniji megla v pasovih ovira promet.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo danes do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Danes predvidoma ob 6. uri, bodo do ponedeljka, 5.10., v sklopu del zaprli priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020