Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK

V sejni sobi Občine Ormož je danes ( torek, 28.04.2020) potekala tiskovna konferenca, na kateri so bili predstavljeni rezultati okuženosti s koronavirusom in podana priporočila za prihodnje praznične dni, ko bo veliko ljudi izkoristilo proste dni tudi za izlete v naravo in druženje. Vse to je v redu, vendar pa ne gre podcenjevati možnosti za okužbo, čeprav so nekateri že preveč junaško razpoloženi....

V Miklavžu pri Ormožu se je pričela dolgo pričakovana obnova kulturne dvorane, vredna okoli 360.000 evrov, je dejal predsednik KS Miklavž Boštjan Kosajnč. Obnova bo obsegala novo dvorano z odrom in zaodrjem, primerno razsvetljavo in ozvočenje, tehnični prostor, inštalacije ter ogrevanje. Dela naj bi bila končana 20. junija, vendar se bodo zaradi kasnejšega začetka verjetno nekoliko zavlekla. Dvorana bo skupaj z avlo lahko sprejela do 250 gostov. Boštjan Kosajnč je povedal, kako potekajo dela in kdo so izvajalci.

Kakšen bo zaključek šolskega leta ne ve nihče. Ali bodo otroci šolsko leto končali na daljavo ali v šolskih klopeh je odvisno od vladnih ukrepov. Zato smo se pozanimali na OŠ Ormož, kako se pripravljajo na zaključek šolskega leta.

ČRNA KRONIKA:

V severovzhodnem delu Slovenije, natančneje nad območjem severnega dela Slovenskih goric, v bližini avstrijske meje, je včeraj pozno popoldne nastala nevihta, ki jo je spremljal močnejši naliv, tudi sodra in manjša toča. Nevihta se je pomikala v smeri vzhoda nad Prekmurje, kjer je nad območjem Murske Sobote in okolice padala tudi manjša toča, poroča spletni portal Prlekija on net. Posredovali so gasilci, ki so v naselju Pušča prekriti streho na stanovanjski hiši, ki jo je poplavilo ob nalivu. Prav tako so počistili jaške in cestišče na poplavljenih ulicah.

Včeraj ob 18h je v Pušencih v občini Ormož občanka opazila madeže na vodi. Ormoški gasilci so madeže zajezili s plavajočimi pivniki, preverili pH stanje ter površino očistili. Ugotovili so, da za okolje ni bilo nevarnosti. (vir: Regijski center za obveščanje Ptuj)

Ormoški policisti so podaljšan praznični konec tedna obravnavali 17 kršitev glede zbiranja na javnih krajih in gibanja izven lastne občine, 7 v soboto in 11 v nedeljo. Kršitve bo obravnaval zdravstveni inšpektorat.

V petek popoldne so bili obveščeni o blatnem vozišču lokalne ceste na malem Kogu. Storilec je cesto počistil pred prihodom patrulje. V Cvetkovcih so zaradi prehitre vožnje državljanu Hrvaške s sklepom začasno odvzeli dokumente.

V soboto so pred 11. uro v Pršetincih in po 13. uri v Ormožu obravnavali kršitev javnega reda in miru. Zvečer so obravnavali manjši požar v Velikem Brebrovniku, kjer je prišlo do samovžiga. Ob 21.50 so na Humu pri Ormožu obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in pobegom. Povzročitelja so kasneje izsledili.

V nedeljo so v Ormožu nudili asistenco – pomoč zdravstvenemu osebju, pri iskanju in prijetju njihovega pobeglega pacienta. Ob 17. uri so bili obveščeni o prometni nesreči v Lahoncih, kjer je kolesarja med kolesarjenjem podrl pes znanega lastnika. Kolesar se je pri padcu telesno poškodoval. Lastnik je dobil plačilni nalog.

Gorišniški policisti so v petek obravnavali nedovoljen prehod državne meje državljana Maroka, ki je zaprosil za mednarodno zaščito.

V soboto so obravnavali delovno nezgodo. Pri spravilu lesa se je hudo telesno poškodoval občan.
V soboto zvečer je občanka obvestila policijo, da je partner nasilen do nje in otrok. Policisti so kršitelju odvzeli prostost, zbrali dokaze ter mu izrekli prepoved približevanja. Zaradi nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe bodo zoper kršitelja vložili kazensko ovadbo pri pristojnem sodišču.

Včeraj (ponedeljek) so gorišniški policisti evidentirali kaznivo dejanje: odvzem
mladoletne osebe. Občanka namreč ni spoštovala odločbe sodišča, s katero so bili določeni stiki med očetom in otrokom. Zoper osumljenko bodo vložili kazensko ovadbo pri pristojnem tožilstvu.

 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 05:38

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7.5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Danes predvidoma ob 6. uri, bodo do ponedeljka, 5. 10., v sklopu del zaprli priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020