Print this page

LOKALNI UTRIP PETEK, 01.05.2020

Praznovanje današnjega mednarodnega praznika dela, 1. maja, ki ga obeležujemo že 130 let, je zaradi epidemije covida-19 okrnjeno, a njegovo sporočilo kljub temu ostaja aktualno. Pravice delavcev ne smejo biti kršene, poudarjajo sindikati. STA

K praznovanju 1. maja se bomo še vrnili. Pred praznikom dela smo se pogovarjali z evropskim poslancem Milanom Brglezom. Osvetlil je prizadevanja evropskega parlamenta na področju ekonomije, zdravstva in sociale. Več Peter Kirič.

Pihalne godbe so se skupaj z gasilskimi društvi odločile, da bodo prvomajske budnice odmevale po Sloveniji. Tudi v Ormožu, Središču ob Dravi, Ljutomeru in na Ptuju. Ravnateljica Glasbene šole Ormož Tatjana Petek je povedala, kako so letos prebujali Ormožane.

Tudi središka godba na pihala je organizirala igranje budnice po občini v sodelovanju z gasilskimi društvi.

Raziskava družbe Aragon je pokazala, da je skoraj polovica Slovencev za prvomajske praznike načrtovala izlet, dopust oziroma potovanje, a so morali te načrte opustiti zaradi že znanih ukrepov. Sosednjo Hrvaško bi obiskalo 36 odstotkov, kakšno od slovenskih izletniških ali turističnih točk 30 odstotkov, ostale države EU pa 20 odstotkov vprašanih. (24ur.com)

Praznik dela je letos drugačen od preteklih in tistih, ki se jih spominjamo še daleč nazaj. O prazniku dela smo želeli izvedeti več zgodovinskih in drugih dejstev. Peter Kirič se je pogovarjal z Nevenko Korpič.

V tokratni oddaji Male nogice bodo sodelovali otroci vrtca Ježek Tomaž, učenci OŠ Središče ob Dravi in Glasbene šole Ormož. K poslušanju vabi Peter Kirič.